Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Четверта річниця Януковича без Януковича. Відео

Сьогодні, 25 лютого, могло б виповнитись чотири роки з дня інавгурації на посаду президента України Віктора Януковича. Нагадаємо, що тепер вже екс-президент Віктор Янукович став президентом за підсумками виборів 2010 року перемігши із незначним відривом екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.

Однак, Янукович так і не дочекався четвертої річниці своєї інавгурації, адже 22 лютого цього року Верховна Рада підтримала постанову про усунення Віктора Януковича з посади президента України. Відповідний документ підтримали 328 народних депутатів. Парламент констатував, що Янукович самоусунувся від виконання повноважень глави держави.

Нагадаємо, що у 2010 році, у другому турі президентських виборів, за даними ЦВК Віктор Янукович набрав 48,95% (за нього проголосувало 12 481 268 виборців). Його суперник Юлія Тимошенко набрала - 45,47% (за неї проголосувало 11 593 340 виборців).

Як голосували регіони у 2010 році.

25 лютого 2010 року у Києві відбулася інавгурація Віктор Януковича.  

Як пишуть «Коментарі» інавгурація відзначилася кількома унікальними подіями.

Так, на церемонію не прийшов на той момент ще чинний Президент Віктор Ющенко, заявивши, що вони повинні зустрітися з Януковичем після інавгурації, щоб він мав можливість провести «формальні процедури, які роблять люди, які йдуть з посади».

Це була перша в історії України відмова екс-президентів засвідчити передачу влади черговому наступникові, яку за бажання можна трактувати як недобрий знак початку нового правління.


Відео freette22

Крім того, в день інавгурації, коли Янукович йшов ґанком Верховної Ради, буквально перед його обличчям самі собою почали закриватися вхідні двері парламенту, і якби не двоє солдатів почесної варти, які відштовхнули двері до стін, то вхід у парламент міг би закритися перед ним ще до вступу на посаду глави держави.

Ще на передодні його інавгурації, ввечері 23 лютого, трапилася надзвичайна пригода. В Києві сам по собі розвалився пам’ятник засновникам міста.


Відео: ntn.ua

Човен Кия, Щека, Хорива та Либіді розколовся навпіл - середній і молодший брати відпали від монументу. Цю ситуацію чиновники списали на морозну погоду.

Пізніше, 17 травня 2010 року Януковичу на голову впав вінок, що теж розцінили, як погану прикмету.


Відео: komitetzahistyua

Сьогодні, 25 лютого, у річницю інавгурації в Україні офіційно стартувала виборча кампанія з дострокових виборів президента.

Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про самоусунення президента України Віктора Януковича від виконання конституційних обов´язків і призначила дострокові вибори президента на 25 травня 2014 року.

Після цього МВС оголосило його в розшук. Однак місце перебування Януковича досі не встановлено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ