Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чиновниця Садового пояснила, чому говорила мовою окупанта з дітьми у Львові

Сьогодні, 1 вересня, в Інтернеті з’явилося відео виступу заступниці директора департаменту розвитку, начальника управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Львівської міської ради Олександри Сладкової, яка під час урочистостей з нагоди 1 вересня звернулася до дітей російською мовою.
Фото з Фейсбуку Майстерня Міста.

Про це повідомило видання Depo.Львів. Користувачі соцмереж обурилися через те, що чиновниця Львівської міської ради Олександра Сладкова виступила на шкільній лінійці у Львові російською мовою.

Факт стався у школі №45 з російською мовою навчання, що на вул. Науковій.

Сладкову представили як випускницю цієї школи й працівницю Львівської міської ради.

Згодом вона відреагувала на зауваження та обурення львів’ян на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

«Маю внутрішню потребу прояснити мову і зміст сьогоднішнього виступу. Прошу вибачення у тих, чиї почуття я сьогодні образила. Якби я могла повернути час назад, я певно говорила б українською.

По суті. Не можу й далі звикнути до якогось свого особливого статусу "чиновника", чи офіційної особи. На лінійці, яка проводилася російською мовою, перед своїми вчителями та російськомовними дітьми я виступила російською, можливо, автоматично, можливо, в першу чергу, вважаючи себе випускницею цієї школи», - написала Alexandra Sladkova.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ