Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Держава має взяти зобов'язання виправити порушення, - Синютка про костомельний завод

фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
1/4
Численні порушення Жовківської філії ДП «Укрсанзавод» спричиненні фінансовою неспроможністю підприємства. Держава має взяти на себе зобов'язання виправити порушення, адже підприємство має стратегічний характер. Про це в коментарі Гал-Інфо розповів Олег Синютка, голова Львівської обласної державної адміністрації.

«Позапланова перевірка підприємства з боку працівників Екологічної інспекції - це реакція на журналістське розслідування. Проблема, що є очевидною, спричинена фінансовою неспроможністю підприємства. Я переконаний, що держава має або взяти на себе зобов’язання усунути всі порушення, або провести публічний інвестиційний конкурс та, залучивши інвестиції, налагодити сучасне виробництво», - зазначив Олег Синютка.

Він також наголосив, що Жовківський костомельний завод в жодному випадку не може бути закритий або знищений, адже має стратегічне значення для області. «Екоінспекція за результатами перевірки дасть свої пропозиції, які унеможливлять будь-які проблеми на цьому підприємстві та прилеглій території», - додав Олег Синютка.

На території Жовківського костомельного заводу просто неба гниють туші мертвих тварин

Нагадаємо, 9 серпня керівництво Жовківської філії ДП «Укрсанзавод» не пропустило на територію представників Екоінспекції, що отримали дозвіл на проведення позапланової перевірки підприємства. Підставою для перевірки стали численні звернення місцевих мешканців та факти захоронення мертвих тварин на прилеглій до підприємства території.

Зазначимо, що того ж дня кореспонденту Гал-інфо вдалось побачити, що відбувається за високими парканами підприємства. На території просто неба лежать десятки туш мертвих тварин. Довкола відчутний сильний сморід. Птахи та сотні щурів розтягують тіла, що гниють під палючим сонцем.

10 серпня на підприємство повторно прибули представники Екоінспекції. Разом із журналістами вони потрапили на територію підприємства. Було з`ясовано, що все обладнання підприємства заіржавіло та непридатне до використання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ