Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Фаріон у Донецьку: комуністи влаштували бійку, двоє "свободівців" затримали. Фото. Відео

У Донецьку близько 20 прихильників комуністичної ідеології заблокували депутату "Свободи" Ірині Фаріон вхід до готелю, де мала відбутися презентація її книги.

Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на ресурс "Новости.dn", вони прийшли до готелю "Єва" з червоними транспарантами.


Комуністи заблокували Фаріон вхід до готелю у Донецьку з плакатами. Фото "Новости.dn"

Фаріон зайшла до готелю через запасний вхід.

Фото "Новости.dn".

У залі для прес-конференцій сталася сутичка за участю комуністів та націоналістів, однак за декілька хвилин міліції вдалося зупинити конфлікт і видалити з зали комуністів.


Відео з youtube користувача Комсомольская Правда в Украине.

На мітингу комуністів був помічений і депутат фракції Компартії Бідьовка.

Попри все, Фаріон таки презентувала свою книгу в Донецьку.


Відео з youtube користувача Павел Губарев

А партія "Свобода" повідомляє, що в Донецьку міліціонери "затримали двох свободівців, які перешкоджали маргіналам-українофобам чинити провокації перед початком зустрічі з народним депутатом України від ВО "Свобода", мовознавцем Іриною Фаріон".


Відео з youtube користувача Donbassnews

"За годину до початку зустрічі з Іриною Фаріон близько трьох десятків осіб із комуністичною символікою та з провокативними плакатами на кшталт "Сдєсь русскій дух, сдєсь Русью пахнєт" перекрили обидва входи до будівлі, де має відбутися захід", - сказано в заяві партії.

"Проросійські шовіністи перешкоджають жителям Донецька проходити в будівлю готелю "Eva". Тому свободівцям довелося припиняти дії провокаторів, аби дати охочим потрапити на зустріч вільний доступ до приміщення", - пояснює "Свобода".


Відео з youtube користувача Donbassnews.

За її твердженням, "міліціянти на дії українофобів не реагують".

"Натомість було затримано двох націоналістів – голову Донецької міської організації ВО "Свобода" Артура Шевцова та очільника Шахтарської міської "Свободи" Юрія Кондратьєва, які здійснювали спробу припинити провокації комуністів", - інформує партія.

При цьому "Свобода" зазначає, що кількість охочих відвідати презентацію книги Фаріон "Мовна норма: знищення, пошук, віднова" зростає і більшість із них – російськомовні.

Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ