Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фест-скандал у Львові: хлопці з "Криївки" наскочили на Садового.Відео

"Власники «Криївки» заявляють про рейдерські дії міського голови Львова", - повідомлення під таким заголовком сьогодні, 6 жовтня, поширила прес-служба львівської ресторанної мережі Ходинг Емоцій «!ФЕСТ», якому належить відомий ресторан «Криївка», «Мазох-кафе», «Дім легенд», «Львівська майстерня шоколаду».

Зокрема, у повідомленні сказано: "Міський голова Львова за допомогою маніпуляцій, введення в оману політичних партій, судової гілки влади, силових структур та окремих високопосадовців з Києва, систематично поширював неправдиву інформацію про Холдинг Емоцій «!ФЕСТ», спонукаючи тим самим зазначені органи до неправомірних дій.

Першим об’єктом рейдерської атаки мера Львова стала відома кнайпа «Старенький Трамвай» (розташована у стилізованому вагоні трамваю 30-х років минулого століття на одній з центральних площ Львова), яка стала туристичним символом (в тому числі і у проморолику Львова до Євро-2012). Львівська міська влада своїм рішенням віддала землю під «Стареньким Трамваєм» приватній компанії, яка немає жодного стосунку до Холдингу Емоцій «!ФЕСТ». Відтепер символ Львова «Стсренький Трамвай» буде демонтовано. Без роботи залишилось 10 молодих людей.

Наступним об’єктом нападу стала одна з найвідоміших та найбільш популярних кнайп – «Перша Львівська грильова ресторація М’яса у Справедливости» у Бернардинському дворику. Незважаючи на надані юристами компанії усі необхідні документи на функціонування об’єкту (в тому числі і дозволи, завірені Львівською міською радою!) представники виконавчої служби, міліції та влади міста Львова брутально зруйнували ресторан. За допомогою примітивних знарядь праці та використання фізичної сили, львівська міська влада трощила елементи благоустрою, винесла меблі (не надавши власникам навіть копії протоколу описаного майна!), унеможлививши тим самим роботу закладу. Без місця праці залишилось понад 40 осіб.

Холдинг Емоцій «!ФЕСТ» оскаржуватиме дії міського голови та вищезгаданих органів у всіх інстанціях, згідно з українським законодавством. Окрім цього, компанія звертатиметься і до європейських судових установ.

Холдинг Емоцій «!ФЕСТ» офіційно звертається за захистом до лідерів усіх політичних партій, яким не байдуже майбутнє обличчя Львова. Адже у випадку подальшого свавілля міського голови без роботи залишаться понад 650 львів’ян, а заклади, які сьогодні є обличчям Львова («Криївка», «Львівська майстерня шоколаду», «Гасова лямпа» тощо) просто припинять своє існування. З огляду на це, розмови про інвестиційний клімат у Львові та європейські підходи львівської влади до бізнесу – залишаться не більше, ніж дешевим піаром мера.

Холдинг Емоцій «!ФЕСТ» скеровує відповідні листи та копію усіх документів щодо законності існування своїх ресторанів керівництву Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради (це особливо актуально напередодні Міжнародного Економічного Форуму, де тема інвестицій в регіон буде ключовою), також до структур, які мають безпосереднє відношення до проведення у Львові Євро-2012 (туристи, які приїдуть до Львова на Євро-2012 можуть застати масові акції протесту звільнених працівників та просто небайдужих львів’ян, а також зачинені місця культурного відпочинку)".

Водночас прес-служба Львівської міської ради поширила коментар керівника юридичного управління міськради Гелени Пайонкевич:

«Юридичне управління вважає, що заява холдингу емоцій «Фест» не має жодних підстав. Були відповідні звернення і відповідні встановлені факти Інспекцією держархбудконтролю щодо незаконних дій встановлення літнього майданчика і є рішення судів – Господарського суду Львівської області, Апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду, де є підтвердження того, що об’єкт у Бернардинському дворику був самосудом. Щодо інших закладів зазначеної мережі, то ті заклади, які діють у відповідності до чинного законодавства України, жодних претензій до компанії, до засновників компанії ні Львівська міська рада, ні її виконавчі органи, пред’являти не будуть. Щодо тих закладів, які реконструйовані, збудовані, встановлені з порушенням, наші дії будуть відповідно до чинного законодавства України».

Додамо, що раніше діяльність власників Ходинг Емоцій «!ФЕСТ», а також стрімкий розвиток цієї ресторанної мережі тісно пов'язували із міським головою Львова Андрієм Садовим. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ