Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова ГО «За якісний транспорт» про одну з причин резонансного ДТП у Львові

Серед потенційних причин резонансного ДТП - автобус врізався в дерево, - що сталась 23 жовтня у Львові і коли постраждало 12 осіб, не слід забувати про відсутність належних умов для відпочинку водіїв на крайніх автостанціях. Про це в коментарі Гал-інфо зазначив Святослав Товстига, голова ГО «За якісний транспорт».

«Слід зазначити, що кінцева зупинка автобусів маршруту №323, є автостанція №5. Торік місто оголосило інвестиційний конкурс на будівництво двох автостанцій. Зокрема, йшлося і про нову автостанцію №5. До 31 серпня тривав конкурс. 1 вересня мало відбутись відкриття конвертів. Було подано два проекти (за умовами конкурсу, переможець мав би збудувати дві автостанції), з якихось причин досі переможця не визначено», - розповів Святослав Товстига.

Відтак, за його словами, серед потенційних причин ДТП варто зазначати відсутність належних умов для відпочинку водіїв. «Він не мав як поїсти, попити, сходити в туалет, тому що нема умов. Тому що місто досі не спромоглось на будівництво автостанції. Знімати відповідальність з міста за наслідки ДТП не можна», - наголосив Святослав Товстига.

Нагадаємо, у неділю, 23 жовтня, близько 9.30 ранку потрапила в аварію маршрутка 322 Львів-Бібрка-Романів. ДТП сталася на вулиці Зеленій за мостом поблизу заводу «Іскра». Автобус на повній швидкості влетів у дерево, зазнав значних пошкоджень.

Речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольска в коментарі Гал-інфо повідомила, що аварія сталася о 9.20 за адресою вул. Зелена,292. Водій не впорався з керуванням, маршрутка влетіла у дерево і перекинулась.

«Водій і 12 пасажирів госпіталізовані, серед них двоє неповнолітніх. Загалом в автобусі було близько 20 людей», - розповіла вона.

Всі деталі і обставини аварії з’ясовують, відкрито провадження за ч.1 ст. 286 ККУ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ