Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівська лікарня швидкої допомоги отримала нове обладнання від уряду Японії - на 100 тис. доларів

Львівська міська лікарня швидкої медичної допомоги (ЛМЛШМД) отримала нове медичне обладнання на 99 тис. 542 доларів. Фінансування надійшло в рамках грантової допомоги від уряду Японії за проектом «Кусаноне», – повідомила сьогодні, 28 листопада, під час брифінгу завідувач приймальним відділенням Лікарні швидкої медичної допомоги Ірина Мельник.

За кошти гранту в лікарню було придбано гематологічний аналізатор, апарат для гемоплазмоферезу, хірургічний відсмоктувач, операційний стіл, монітор для пацієнта, хірургічний електроніж, електрокардіограф, цисто уретроскоп та бронхофіброскоп. Практично все обладнання встановлене в лікарні, і медперсонал ним вже користується.

Сертифікат на обладнання виконувачу обов’язків головного лікаря Оксані Воробель сьогодні урочисто вручив Посол Японії в Україні Саката Тоічі.

«Ця лікарня є найбільшою в Західній Україні. Тому впевнений, що нове обладнання надасть можливість врятувати життя багатьом людям. Я, як посол, хотів би також подякувати жителям Львова та усім українцям за підтримку, яку ми отримали після землетрусу в Японії. Я сподіваюся, що цей проект сприятиме розвитку позитивних відносин між Японією та Україною», – наголосив Посол Японії в Україні Саката Тоічі.

Нагадаємо, приймальне відділення в міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги після капітального ремонту відкрили в січні 2010 року. Приймальне відділення відремонтували та обладнали за всіма європейськими стандартами.

Тут запроваджено європейський стандарт. Невідкладна допомога, весь комплекс обстежень, які необхідні пацієнту, надаються на першому поверсі. Хворий не піднімається на верхні поверхи в профільні відділення доти, поки не встановлено діагноз.

Також на першому поверсі тепер ремонтують операційні зали з двома операційними столами: пацієнтів, життя яких буде загрожене, оперуватимуть одразу тут. «Усе на прямій лінії, все доступно», – повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Відео - Андрій Стаськів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ