Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові над Ратушею урочисто підняли прапор

Сьогодні, 31 березня, під стінами Львівської міської ради відбулися короткі збори з нагоди 26-тої річниці підняття національного стяга у Львові. Про це повідомив кореспондент Гал -інфо з місця події.

До Львівської міськради несли прапор депутати різних скликань. Після цього його винесли на вежу Ратуші та урочисто підняли. Згодом виконали гімн України.

На площі перед Ратушею виступили учасники колективу "Львівські фанфари" з музичної школи номер 5 .

Збори розпочав капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк. Він наголосив, що саме під блакитно-жовтим знаменом ідуть у бій наші воїни.

"Він став прапором життя. Хочу подякувати депутатам того скликання за відвагу, яку вони проявили 26 років тому. Не побоялись і підняли прапор. Наша держава є благословенна Богом, і цей прапор, благословенний Богом, знову майорить"- сказав він.

Отець Павло Дроздяк також зазначив, що добре було б, якби сесії Львівради завжди були такі відкриті і проводили серед львів'ян.

Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що хвилюючу мить підняття прапора ми переживаємо щороку. 

Він наголосив, що Львів не лише повинен бути першим, коли йдеться про національну ідею, але й прикладом успіхів в економіці та подоланні кризи. 

Також сьогодні депутати першого скликання покладуть квіти на могилу Богдана Котика як людини, яка відіграла вагому роль і не боялася брати відповідальність.

Додамо, що в урочистостях взяли участь депутати першого та сьомого скликань, працівники міської ради, міський голова Львова Андрій Садовий, голови Львова минулих каденцій та львів'яни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ