Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львовом курсував раритетний паровоз. Фото. Відео

Сьогодні, 26 вересня, у Львові відбулася подорож раритетного паровоза серії Л 3535 з двома пасажирськими вагонами за маршрутом Залізничний вокзал – Підзамче – парк «Знесіння» – Підзамче.

Як зазначають ініціатори заходу, за останні п’ятдесят років в Європі набув широкого розвитку активний громадський рух за збереження та подальшу експлуатацію малозавантажених, а також так званих відмираючих залізничних гілок – із використанням відреставрованих технічних засобів, що мають історичну цінність (залізнична техніка віком 50 років і більше). Особливо це стосується регіонів із великим туристично-рекреаційним потенціалом.

До того ж, організація регулярних поїздок із використанням давніх залізничних колій та раритетних технічних засобів (при забезпеченні необхідних вимог безпеки й за умови успішно маркетингу) дає можливість здобути категорію об’єктів технічної спадщини – із включенням їх до міжнародних туристичних реєстрів та залучення коштів Євросоюзу для подальшого розвитку справи збереження та використання історичної залізничної спадщини. За активної підтримки FEDECRAIL (Європейської федерації залізничних музеїв і залізниць туpистичного призначення), а також NERHT (Фонду збереження залізничної спадщини Нової Європи).

Історичні залізниці користуються великою популярністю серед усіх верств населення і в більшості європейських країн отримують державну підтримку у вигляді грантових програм та відповідних законодавчих актів.

Власне, акція 26 вересня у Львові – це шанс продемонструвати можливості розвитку залізничного туризму в місті, показати приклад цікавого інженерного рішення з минулого століття (об’єкт технічної спадщини), звернути увагу на необхідність збереження залізничних колій, доведених до занепаду, а також нагода зустрічі для професіоналів, ентузіастів і просто однодумців, зазначають у ЛГО «Форум «Карпатський трамвай».

Акція проходила в рамках міжнародного робочого семінару «Можливості впровадження концепції «Живого музею технічної спадщини» на малозавантажених залізничних гілках на прикладі залізничної колії «Підзамче – парк «Знесіння» – Личаків».


Фото та відео - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ