Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Металеві конструкції на вул. Сербській так і не демонтували - зашкодили шоколадні тітушки. Відео

Сьогодні, 2 грудня, комунальні служби мали демонтувати самовільно встановлені конструкції на фасаді історичного будинку, що у Львові на вул. Сербська, 3. Однак демонтувати не вдалося, адже в останні момент юристи компанії «!Фест» показали рішення Галицького районного суду про призупинення ухвали Львівської міськради щодо демонтажу незаконно встановлених металевих конструкцій.

До того ж? під будинком зібралися молодики спортивної тілобудови, які не представлялися, а називали себе «любителями шоколаду». Коли комунальники намагалися виконати ухвалу ЛМР? вони нападали на машину та навіть намагалися забрати ключі у водія.

Хто ці молодики намагався з'ясувати і депутат ЛМР, голова комісії законності Любомир Мельничук, однак вони відповіли йому "Пушкін".

Як розповіла у коментарі журналістам начальник юридичного відділу КП «Адмінстративно-технічне управління» Наталія Малець, у рішенні суду, яке їй представили тільки сьогодні? не наведено жодних аргументів, чому депутатське рішення є незаконним і на якій підставі суд його скасовує.

«Своєю ухвалою депутати не порушили жодної норми закону. Встановлені конструкції є самовільними», - сказала вона.

За словами юриста компанії, Львівська міська рада не має права проводити демонтаж чи будь-які інші роботи з пам’яткою національного значення.

Нагадаємо, що демонтаж стосувався не пам’ятник національного значення, а самовільно встановлених металевих конструкцій на фасаді пам’ятки.

На прохання показати дозвіл на встановлення цих конструкцій на фасаді будинку він сказав: «Ні, я вам нічого показувати не буду, адже питання зараз стоїть зовсім інше. Я не хочу вглиблюватися у ті питання. Зараз питання стоїть у законності ухвали Львівської міської ради. На рахунок іншого я коментувати зараз не буду. Я не уповноважений вам давати пояснення».

На чітке запитання, чи є дозволи, він ще раз повторив: «Я тут стосовно законності ухвали Львівської міської ради про демонтаж самовільно встановлених конструкцій на пам’ятці національного значення. Я вам нічого з того приводу коментувати не буду».

Наприкінці на прохання журналіста Гал-інфо показати дозвільні документи, юрист компанії звинуватив кореспондента у «замовності та продажності».

Правоохоронці, які прибули на місце події взялися з’ясовувати, чи дійсно Галицький районний суд приймав таке рішення. Комунальні служби забрали техніку і самовільно встановлені конструкції залишилися на фасаді пам’ятки.

Як стверджує Наталія Малець, про судове засідання Львівську міську раду та депутатський корпус ніхто не повідомляв і жодні документи із суду до них не надходили.

Відео - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ