Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Вінниччині СБУ затримала учасників організованого угруповання нелегальних "колекторів"

Співробітники Служби безпеки України під час спецоперації затримали у Вінниці учасників організованого угруповання, які спеціалізувалися на вимаганні грошей у мешканців різних регіонів України на "замовлення" приватних кредиторів. Про це повідомив прес-центр СБ України.

До складу угруповання входили неодноразово судимі особи, деякі з них раніше притягались до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Під час спецоперації, проведеної одночасно в різних районах Вінниці, співробітники спецслужби затримали шістьох членів банди.

До зловмисників зверталися приватні кредитори, які пропонували "посприяти" у поверненні грошей з боржників. Учасники угруповання за послуги додавали свій відсоток до існуючої суми заборгованості. Правоохоронці задокументували численні факти силового вимагання боргів з громадян. У разі відмови зловмисники погрожували фізичною розправою, знищенням або пошкодженням майна.

Під час проведення невідкладних слідчих дій в учасників угруповання співробітники СБ України виявили боргові розписки під заставу квартир, будинків, земельних ділянок та транспортних засобів, які доводять проведення кримінальних оборудок. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Під час досудового слідства членам угруповання можуть інкримінувати скоєння інших злочинів. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та затримання спільників угруповання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ