Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новітні Герої України, які об’єднали країну. Фото. Відео

За роки незалежності українців усіляко намагалися роз’єднати, в тому числі, спекулюючи на історичній пам’яті. Натомість за останні кілька місяців в Україні витворилася ціла когорта новітніх Героїв України, які її об’єднали.

Небесна Сотня

Сергій Нігоян та Михайло Жизневський - сотники "Небесної Сотні". Хлопці стали першими жертвами кривавого режиму. Загинули від куль силовиків 22 січня на вул. Гришевського.

Найскорботніша сторінка незалежності України – це 18-20 лютого, коли українці остаточно повалили диктаторський злочинний режим Януковича ціною крові. Події у Києві під час Революції назавжди вписали в історію імена відважних громадян, які віддали своє життя за Україну.

Нині в лікарнях перебуває ще дуже багато Героїв Майдану, які отримали важкі поранення і готові продовжити свою боротьбу з новим окупантом.

Легендарний сотник

Володимир Парасюк – це саме той легендарний сотник, який своїм виступом на Майдані переломив хід Революції і не дозволив Віктору Януковичу залишитись на посаді до кінця цього року.

Медик Олеся Жуковська

Волонтер медичної служби Майдану, 21-річна Олеся Жуковська була поранена 20 лютого на Інститутській в шию кулею снайпера.

Дівчину поранили, коли вона на передовій намагалася врятувати життя активісту.

Українське військо

Імперські апетити Росії щодо України породили нових Героїв. В Криму залишилися вірними Українському Народу всі військовослужбовці, вписавши цим свої імена золотими літерами в нашу історію.

Полковник Юлій Мамчур

Визнаним народним Героєм України є Мамчур Юлій Валерійович - український військовий льотчик 1-го класу, полковник Повітряних Сил ЗС України, командир 204-ї бригади тактичної авіації.

Він разом із своїми солдатами 4 березня провів «психологічну атаку» проти окупанта. Українські військові героїчно, без зброї, під бойовим стягом Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна та Державним прапором України, виконуючи Гімн України, рушили в бік російських окупантів, що блокували прохід до військової частини.

Росіяни стріляли у повітря та погрожували стріляти по ногах українських льотчиків, але ті не зупинялися. В результаті перемовин протягом дня частину вдалося частково перебрати під український контроль.

Подвиг Сакської морської авіабригади Військово - Морських сил ЗС України

Українські військовослужбовці здійснили подвиг - переправили на материкову частину бойові вертольоти і літаки Сакської морської авіабригади Військово - Морських сил ЗС України (с. Новофедоровка, Крим). Авіація перелетіли на континент, щоб не допустити їх захоплення невідомими озброєними. З частини, де розташована авіаційна морська бригада, вдалося перекинути на материк чотири вертольоти – К-27 і три Мі-14, а також три літаки – два Ан-26 і один Б-12.

Один із Героїв – капітан Військово-морської авіації України Земляний А.А.

1-й батальйон морської піхоти ВМС України у Криму

Коли російські окупанти наказали їм здатися та зрадити присягу на вірність Народу України, морські піхотинці відмовились вчинити такий ганебний крок.

Хлопці взяли цілий арсенал зброї, важкі кулемети, гранатомети, забарикадувались на території військової частини.


На воротах вони написали "Двічі не вмирати" і оголосили про готовність вести вогонь при спробі штурму.

Командир корвета ВМС України «Тернопіль» капитан 3 рангу Максим Ємельяненко

Він та його екіпаж відмовилися скласти зброю та присягнути на вірність Росії та кримським сепаратистам. Ультиматум йому висував особисто командуючий ЧФ РФ, віце-адмірал Олександр Вітко. Однак від українського офіцера він отримав відповідь: «Русские не сдаются!».

Після цих слів російський окупант сказав своїм підопічним: «Учитесь, как надо служить за честь и совесть!".



Україна повинна знати своїх Героїв!
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ