Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Одеська митниця заблокувала незаконне вивезення 500 тонн лісу в Китай

Одеська митниця ДФС у співпраці з Управлінням контррозвідувального захисту економіки СБУ та прокуратурою присікли спробу незаконного вивозу близько 500 тонн кругляка сосни на митному посту “Одеса-порт”.

Про це йдеться на сайті customs.odessa.gov.ua.

Товар прямував з України до Китаю. В результаті перевірки даних декларанта, було виявлено, що компанія експортер подала підроблені документи для оформлення.

“Ми є свідками варварського розграбування наших природних ресурсів, тому що без жодних погоджень, а документи були підроблені, незаконно вирубаний ліс вивозиться з території України”, – розповіла керівник Одеської митниці ДФС Юлія Марушевська.

Перший заступник начальника Одеської митниці Семен Кривонос пояснив, що під час перевірки документів, виявилося, що комунальне підприємство Хмельницької області, яке фігурувало в документах компанії-експортера, не надавало компанії товаро-транспортної накладної для вивезення лісу. Документи були підроблені та отримані компанією незаконним шляхом. Таким чином є усі підстави вважати, що дерева були вирубані незаконно.

“За даним фактом було порушено кримінальне провадження. За матеріалами Управління контррозвідувального захисту економіки СБУ разом з Генеральною прокуратурою проводилося розслідування кримінального провадження. В рамках цього розслідування вже під час експорту цієї деревини тут, в зоні діяльності Одеської митниці, ми отримали інформацію про можливе вчинення правопорушення, передбаченого статтею 483 Митного кодексу України”, – розповів перший заступник начальника Одеської митниці ДФС Семен Кривонос.

20 контейнерів необробленої деревини оглядатимуться спільно з правоохоронними органами. За результатами розслідування будуть вживатися заходи щодо осіб, які брали участь в злочині.

Юлія Марушевська зауважила, що вкрай важливо, щоб боротьба з незаконною торгівлею ресурсами проводилася зокрема в момент вирубки.

“Це наші карпатські, подільські ліси. Їх не повернути. Тут також важливо, щоб робота велася не лише на кордоні, а й в зоні вирубки. З тими компаніями, які займаються браконьєрством”, – зазначила Юлія Марушевська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ