Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Поблизу Києва «Гради» вдарили з понтонів

Десантники вперше за часів незалежності нашої держави виконали стрільбу з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» з поромної переправи. Так, поблизу Києва, в рамках тактичних навчань підрозділи Високомобільних десантних військ Збройних Сил України форсували річку Дніпро. Реактивний артилерійський взвод наніс вогневі ураження умовному противнику перебуваючи на плавучих засобах. За сценарієм навчань реактивники веденням вогню зупинив висування противника на заздалегідь підготовлені рубежі та забезпечили подальші успішні дії передового загону річного десанту. Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ

«У Високомобільних десантних військах береться до уваги найкращі та найефективніші способи та методи ведення бойових дій. Можливо, даний досвід може знадобитися і під час виконання завдань в районі проведення антитерористичної операції, - додав командувач ВДВ ЗС України», – наголосив генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Необхідно відзначити, що саме у Високомобільних десантних військах постійно розробляються та впроваджуються нестандартні та креативні методи підготовки. Навчання та тренування частин та підрозділів ВДВ завжди проходять у тісній взаємодії з різними видами і родами військ, активно застосовується специфічна військова техніка.

Саме завдяки цьому, українські десантники виконували та продовжують виконувати найскладніші бойові завдання, за що користуються великою повагою, довірою та авторитетом серед громадян України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ