Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Садовий хоче бачити фактаж по Гольцю і нагадує: кінцеве рішення - за судом

СБУ
СБУ
Фото - Служби Безпеки України.
Фото - Служби Безпеки України.
Фото - Служби Безпеки України.
Фото - Служби Безпеки України.
Фото - Служби Безпеки України.
Фото - Служби Безпеки України.
1/4
Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні, 17 листопада, прокоментував для Гал-інфо інформацію від Служби безпеки України про затримання одного із його чиновників на хабарі у 80 тис грн.

Щодо того, що начальника управління ЖКГ Львівської міськради Юрій Голець затриманий на хабарі, Андрій Садовий сказав, що дізнався про це зі ЗМІ.

На інформацію про те, що є вже офіційне підтвердження затримання від СБУ з фото та відео Садовий сказав: «Якщо підтвердження… Щоб ви розуміли підтвердження кінцеве дає суд, але якщо тих доказів буде достатньо, то він буде негайно звільнений з роботи».

На запитання про регулярні «відкати», які, за інформацією СБУ, вимагав чиновник, Андрій Садовий відповів: «Я буду щиро радий, якщо будуть доведені факти тієї чи іншої корупційної діяльності будь-кого з чиновників. Ні хто з корупціонерів працювати не буде. Я хочу мати фактаж.

На запитання, коли і від  кого Андрій  Садовий довідався про те, що сталося, він відповів: «Я знаю це від вас. Я на сайт СБУ не заходив. Я ще з ними не спілкувався, адже останні три години задіяний в процесі відкриття трамваю на Сихів».

Нагадаємо, як повідомили в СБУ сьогодні, 17 листопада, затримали на хабарі начальника управління ЖКГ Львівської міськради.

Правоохоронці встановили, що чиновник регулярно отримував "відкат" від комерційної структури за сприяння в укладанні договорів на роботи з капітального ремонту будинків та благоустрою міста. Співробітники спецслужби з’ясували, що за вже укладені угоди на майже два мільйони гривень посадовець вимагав 5-8 % від суми залежно від різновиду робіт. Задокументовано також домовленість начальника управління з бізнесменами посприяти підписанню нових договорів на вісім мільйонів гривень.

Оперативники СБ України затримали чиновника у центрі Львову під час отримання чергової частини хабара у розмірі вісімдесят тисяч гривень.

Наразі відбуваються обшуки у приміщенні Львівської міської ради.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ