Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Синютка: Російська агентура активно працює на території Західної України

Сьогоднішні події на Львівщині та у Луцьку демонструють наскільки активно на території Західної України працює російська агентура. Таку думку сьогодні, 29 березня, під час спільного брифінгу з силовиками озвучив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Гал-інфо.

Сьогодні, 29 березня, у Львівській області в селі Гряда, що на трасі Львів - Рава-Руська, група із 150 осіб намагалася вчинити провокацію, перекривши дорогу із плакатами на польській мові про «геноцид поляків в Україні».

«Ми бачимо, наскільки провокативно і підступно діє агресор на території Західної України. Ви будете здивовані, адже ті матеріали, які потрапили в розпорядження правоохоронців, матеріали з підготовки та проведення провокації, містять також інструкцію щодо запланованого висвітлення цієї події. Це свідчить про те, що російська агентура активно працює на території Західної України. Люди мають пам’ятати, що коли їм пропонують кошти за участь у різних акціях протесту, варто подумати, чи не нанесе це шкоду Україні, нашим рідним та солдатам, які воюють на Сході», - наголосив Олег Синютка.

До рук силовиків Львівщини потрапила «методичка» російських спецслужб

Голова Львівської ОДА заявив, що не потрібно бути аналітиком, щоб зрозуміти - постріл з гранатомета РПГ-26 по адміністративному приміщенню Генерального Консульства Республіки Польщі у Луцьку і акція на Львівщині планувалися, як нібито заворушення місцевих мешканців польської національності.

«У нас є одностайна позиція з представниками польської держави у тому, що це провокативні дії спецслужб країни агресора, щоб внести розбрат між нашими народами. Їм потрібне напруження, дестабілізація, щоб продемонструвати нестабільність в Україні. Учора була офіційна заява посла ЄС у нас на Львівщині про можливе завершення в червні безвізового режиму, і ми стоїмо напередодні кінцевого вирішення (переговори з Нідерландами) питання ратифікації угоди між Україною та ЄС. І ще є цілий ряд речей, які сьогодні агресор хоче подати, як докази нестабільності в Україні», - сказав Олег Синютка.

Він наголосив, що на Львівщині посилені заходи безпеки.

Відео: Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо".

Як повідомляло Гал-інфо, сьогодні, 29 березня, польські консульства в Україні припинили свою роботу. Зокрема, Генеральне консульство Республіки Польщі повідомило на своєму сайті, що воно нині припинило роботу.

Додамо, що сьогодні, 29 березня, під час брифінгу у Львові голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що йому невідомо про припинення роботи Генконсульства.

Представник Генконсульства Польщі у Львові зазначив журналістам, що сьогодні консульство дійсно не працюватиме, але завтра відновить свою роботу.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у ніч на 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв внаслідок вибуху немає.

Також, як повідомляло Гал-інфо, сьогодні, 29 березня, у Львівській області в селі Гряда, що на трасі Львів - Рава-Руська, невідомі спробували перекрити дорогу. Люди з плакатами польською мовою перегородили рух на міжнародній трасі і запалили димові шашки.

Нагадаємо, що 12 березня, поліція Львівської області біля міста Мостиська затримала групу осіб, які мали намір перекрити дорогу на прикордонне містечко Шегині та провести мітинг на підтримку поляків в Україні.

Тоді повідомлялось, що було затримано 50 осіб. Організаторів учасники не назвали. Як розповідали ті, кого затримали - всі з Львівської області, кожен отримав гроші за участь в такій акції. Називалась сума 50 гривень.

Однак офіційна поліцейська версія  невдалого перекриття дорого 12 березня була така. Поліція Львівської області біля міста Мостиська дійсно зупинила автобус, в середині салону якого було 35 осіб, і вони мали при собі якісь плакати. Затримання людей, які були в автобусі - не було. Автобус зупинили, і на водія склали адміністративний протокол за ч.1 ст. 121 КУпАП – порушення правил дорожнього руху.

Натомість експерти схиляються до того, що 12 березня була спроба провокації з боку російських спецслужб, які мають намір розпалити етнічний конфлікт  в українських регіонах, які межують із Польщею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ