Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У будинку колишнього товариства «Дністер» відреставрували дві вхідні брами

У Львові закінчено І-й етап реставрації металу в будинку колишнього страхового товариства «Дністер» на вул. Руській, 20, де тепер працює Комунальна 1-а міська поліклініка. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За фінансової підтримки проекту GIZ «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» спільно з містом в будинку колишнього страхового товариства «Дністер» було відреставровано дві вхідні брами – з боку вул. Руської, 20 та вул. Підвальної, 7.

«Для початку на цьому об’єкті ми плануємо відреставрувати всі металеві компоненти. На разі, готові вже дві вхідні брами та віконні решітки цокольного поверху. Продовжуються роботи з реставрації решіток даху та чотирьох балконів. На всіх цих об’єктах працюють ковалі-реставратори, які брали участь у семінарі в жовтні 2014 року, коли ми досліджували будинок з різних аспектів, зокрема його історію, архітектуру з акцентом на кованих елементах. Дуже важливо було звернути увагу пересічних львів’ян на цей будинок, в квітні ми робили кілька відкритих заходів, екскурсій, щоб розповісти про особливості цієї споруди та те, що потрібно реставрувати», - розповів коваль-реставратор, експерт GIZ Андреас Альтгаммер.

Нагадаємо, реставраційні роботи на цьому об’єкті розпочались у вересні 2015 року. Завершення робіт заплановано на червень цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ