Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові з’явився перший в Україні Dog-парк із тренажерами

10 липня у Львові відкрився унікальний Dog-парк, у якому собаки можуть не лише вільно гуляти просто неба, а й займатись на спеціальних тренажерах для собачого фітнесу. Про це Гал-інфо повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Спеціальні перешкоди для занять із собаками розташовані на території  Першого тренувально-вигульного майданчика для собак у Львові у парку ім. І. Франка та доступні усім чотирилапим та їхнім господарям безкоштовно.

Ініціативу з відкриття унікального парку вдалося реалізувати завдяки співпраці громадських активістів, місцевої влади та соціально відповідального бізнесу. Відтак, з ініціативи Dog-Friendly City було створено проект парку, Львівська міська рада власним коштом облаштувала безпечний паркан, а виготовлення і встановлення спеціальних перешкод забезпечив український виробник кормів для тварин компанія Kormotech.

«Сьогодні сталась фундаментальна подія в контексті розвитку культури ставлення до тварин у Львові та в Україні, – говорить Катерина Ковалюк, голова служби зв’язків з громадськістю компанії Kormotech. – Сьогодні спрацювали три сектори: державний, громадський і бізнес. Ми як компанія забезпечили внутрішню інфраструктуру: снаряди, станції для прибирання із пакетами, інформаційні стенди, також тут будуть розміщені лавочки. З управлінням екології ЛМР погоджено створення 13 майданчиків по місту. Планується облаштовувати приблизно 2-3 майданчики на рік».

На території Першого тренувально-вигульного майданчика у Львові розміщені спеціальні снаряди для аджиліті (собачий фітнес), а саме: гірки, гойдалки, кільце, бам тощо. Займаючись на них, собаки зможуть підтримувати хорошу фізичну форму і, водночас, розважатись разом із господарями. Для зручності користування снарядами, на території розміщені інформаційні стенди з інструкціями щодо використання різних видів перешкод.

На відкриття унікального місця зібралось кілька десятків власників тварин, вони першими і випробували встановлені тренажери та позмагались за цінні призи: місячний та річний запас раціонів віт ТМ «CLUB 4 PAWS», сумочки для снеків тощо. Відтепер майданчик буде відкритий для всіх охочих.

За словами організаторів проекту, це своєрідний подарунок для львів’ян. «Ми з командою Dog–Friendly City працювали над цим більше року і нарешті можемо впевнено сказати, що проект реалізовано, – розповідає координатор ініціативи Dog-Friendly City Ольга Кирилович. – І це велике щастя для чотирилапих, адже тепер вони мають свою легальну огороджену зону, де можуть вільно бігати і бавитись. Господарям перш за все хочемо донести, щоб вони прибирали за своїми улюбленцями. Хочемо наголосити, що це місце належить власникам собак, тож хочемо, аби вони ставились до майданчика як до свого: слідкували за порядком і за чистотою».

Водночас, на відкритті парку працював і спеціальний ресторан для тварин, де чотирилапі могли посмакувати різноманітними раціонами ТМ «CLUB 4 PAWS» та освіжитись водою. Також кінолог проекту Надія Шайда провела майстер-клас щодо основ аджиліті та техніки безпеки на тренажерах.

Довідка

Перший тренувально-вигульний майданчик для собак у Львові облаштований на території парку ім. І. Франка (біля готелю «Дністер»), займає площу майже 4000 квадратних метрів та розділений на дві секції: для великих і маленьких порід собак.  Територія огороджена парканом і оснащена спеціальною тамбурною системою входу. Користування майданчиком безкоштовне.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ