Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Маріуполі натовп напав на працівників ДАІ

У Маріуполі десятки некерованих людей порізали колеса машини "швидкої допомоги" та автомобіля Держслужби охорони, завдавши разом з тим травми працівникам ДАІ.

Інцидент стався на одному з перехресть: водій маршрутного таксі не підкорився вимогам ДАІ пред'явити документи, порахувавши, що нічого не порушував і не бачить підстав для зупинки. За попередньою інформацією, причиною зупинки стали вимкнені фари автобуса.

Більш того, при цьому він став матом ображати працівників ДАІ, і до нього приєдналися пасажири та перехожі. Десятки некерованих людей спочатку стали на захист водія, а потім і зовсім перейшли до неадекватних дій - порізали колеса машини "швидкої допомоги" та автомобіля Державної служби охорони, також було завдано травм працівникам ДАІ. На підмогу інспекторам ДАІ був викликаний наряд міліції.

Співробітники ДАІ зуміли пристебнути водія наручниками до службової машини, але він чинив опір спробам міліціонерів відвезти його з собою. У результаті водія силою помістили в машину швидкої допомоги і разом з кількома міліціонерами відвезли з місця події.

Проте конфлікт розгорівся з новою силою, так як розгніваний діями міліції натовп маріупольців почав різати колеса машини швидкої допомоги і автомобіля Державної служби охорони. У результаті були травмовані співробітники міліції. Через деякий час правоохоронці зуміли приборкати невдоволених мешканців Маріуполя. Ніхто, крім водія, затриманий не був.

Як заявив інспектор відділу профілактики ДАІ Тарас Тищенко, співробітники ДАІ зупинили водія маршрутки, так як він порушив правила. "Коли його попросили пред'явити права, він став поводитися по-хамськи і вдарив працівника ДАІ. У результаті були викликані правоохоронці, і водій був доставлений в Жовтневе РВВС", - заявив Тищенко.

"Наші співробітники згідно зі ст. 185 Адміністративного кодексу України задокументували факт злісної непокори працівникам міліції. У зв'язку з цим, згідно зі ст. 13 Закону про міліцію, до водія були застосовані спецзасоби - наручники", - заявив заступник начальника Маріупольської ДАІ Іван Чекмак.

За його словами, також був складений протокол про порушення правил дорожнього руху. Крім того, за даними міліції, в Жовтневому РВВС з'ясувалося, що телефон, яким користувався водій, знаходиться в розшуку. За фактом інциденту проводиться розслідування.

Як повідомлялося, працівникам ДАІ знову дозволили ховатися в кущах, зупиняти водіїв без причини і ловити на перевищенні швидкості відразу за знаком початку населеного пункту у зв'язку з тим, що розпорядження МВС №466 від 21.05.2009 року втратило чинність, передає ТСН.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ