Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Аргентині випустили книги, з яких можна виростити дерева. Відео

В Аргентині випустили книги, з яких можна виростити дерева, - Inspired.

Аргентинське видавництво Pequeno Editor розпочало випуск книг, які після прочитання можна полити, закопати в землю і перетворити на кілька невеликих дерев жараканди, рослини, популярної в південній півкулі. Як пише видання Fast Company, для цього видавці розмістили насіння цих маленьких дерев прямо в ілюстраціях до книги під назвою «Мій батько був у сельві».

Після прочитання книги, її потрібно буде полити і залишити на сонячному місці. Коли на сторінках з’являться перші паростки жараканди, її потрібно буде відразу ж помістити в землю. Таким чином, в Pequeno Editor хочуть нагадати, з чого зроблені книги і хоча б трохи зменшити шкоду від вирубки лісів у Південній Америці.

Як пояснює директор видавництва Ракель Франко, кожен раз, коли дитина буде дивитися на зростаюче дерево, воно нагадуватиме їй про ту історію, яка «народила» його. Крім того, це ще й своєрідна метафора: все, що ми читаємо, вкорінюється в нас, є частиною нашої ментальної бібліотеки, нашої культури.

Це не перша подібна ініціатива з вирощування дерев: каліфорнійські екологи винайшли паперові стаканчики для кави, які після викидання можуть прорости у вигляді справжніх дерев.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ