Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Вбивство Олеся Бузину, подробиці та реакція Путіна. Фото. Відео

У Києві застрелили письменника та колишнього головного редактора газети «Сегодня» Олеся Бузину. Про це Громадському повідомила заступник голови «Правого сектора» Ганна Демиденко.

Повідомило hromadske.tv.


«Тільки що застрелили Олеся Бузину... Прямо в подвір'ї біля будинку. Постріли чули всі», – написала вона на своїй сторінці  у Фейсбуці. За її словами, це сталося, коли вона поверталася додому.

Інформацію підтвердив народний депутат Антон Геращенко.

«Щойно на вул. Дегтярівська в районі будинку номер 58 з Форд Фокусу темносинього кольору було розстріляно сумновідомого журналіста Олеся Бузину. Номери  на машині були або латвійські або білоруські. Точно не українські», - написав Геращенко.

За словами керівника прес-служби ГУМВС України в Києві Юлії Мусташ, «о 13:20 двоє невідомих в масках застрелили його біля свого будинку, після чого втекли на автомобілі». На місці зараз працюють фахівці. Найближчим часом за фактом буде розпочато кримінальне провадження.

Прес-служба МВС, зокрема, повідомляє, що на місці інциденту працює слідчо-оперативна група міліції під керівництвом виконувача обов'язків голови МВС Василя Паскала.

«Знайдена куля калібру 7.62. Стріляли або з автоматичної зброї, або пістолета ТТ. Бузина отримав поранення в голову та грудну клітину», – розповів кореспонденту Громадського Олександр Терещук, начальник столичного главку.

За його словами, камера спостереження зафіксувала синій Форд фокус. Також наразі слідчі працюють з 5-6 свідками інциденту.

Відкрито провадження за статею вбивство.

Прокуратура Києва прийняла рішення передати справу слідчому управлінню Генпрокуратури.

 

На загибель Бузини вже відреагував президент Росії Владімір Путін - його запитали про це під час прямої лінії, назвавши його політичним.

«Це не перше політичне вбивство в Україні», – заявив він.



Фото офіційний сайт Олеся Бузини, Сергія Грішина, Фейсбук Ганни Демиденко, відео Сергія Грішина.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ