Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Я виходжу з тої очевидної істини, що Партія регіонів – це реальність, – Литвин

Сьогодні, 11 жовтня, під час прес-конференції у Львові, відповідаючи на запитання Гал-інфо щодо можливого об’єднання напередодні парламентських виборів із Партією регіонів, Голова Верховної Ради Володимир Литвин всіляко намагався ухилитися від відповіді, але таки визнав, що готовий до співпраці з «регіоналами» заради суспільства, України та своїх однопартійців.

«Я такий є, я завжди намагався знайти компроміс, правда компроміс у нас називають слабкістю. Якщо ми знайдемо компроміс України і налагодимо співпрацю з усіма політичними силами, то Україна здійснить стрибок в цивілізований світ», - заявив Володимир Литвин.

Нічого поганого у співпраці з Партією регіонів голова Верховної Ради не бачить.

«Я багато думаю над тим, що відбувається в країні, над тим, як у нас організовано життя і над тим, як воно має бути організовано. Повірте, настає такий період, коли вже думаєш не про себе, а про суспільство, завдячуючи якому ти певною мірою відбувся. Реальністю сьогодні є те, що Партія регіонів володіє найпотужнішим потенціалом. Можна критикувати цю тезу, але це так. Я, на превеликий жаль, мушу сказати, що шанс, який був отриманий у 2004 році для представників двох найбільших політичних сил, було просто сплюндровано», - зазначив Володимир Литвин.

Він також зазначив, що йому доводилося виступати стороною примирення між Тимошенко та Ющенко: «Повірте, я знаю про що я говорю, оскільки мені безпосередньо доводилося брати участь у різних перемовинах, щоб замирити сторони конфлікту сторони, зокрема президента Ющенка та прем’єра Тимошенко».

За словами Володимира Литвина, Україну відкинуто у економічному плані розвитку на п’ять років: «Якщо, відкинувши свої політичні уподобання, скажемо, хто є реальною політичною силою і здійснює владу в Україні, тоді постає питання: чи стояти осторонь та покрикувати, що все в країні погано? Правда, пробитися в коло критиків вже практично неможливо. У нас є критики, є відповідальні, є професійні, але їх надмір. Але що далі робити? Отже, я виходжу з тої очевидної істини, що Партія регіонів – це реальність і цю реальність треба сприймати і робити все, щоб направляти країну, владу в річище творення».

Також Володимир Литвин звернув увагу на ще один момент. Зокрема, він сказав, що у «Народній партії», яку він представляє, є багато кваліфікованих людей: «Чесно кажучи, я не хочу, щоб вони загубилися. Їхня позиція і моя особиста – як людини, яка не сприймає крайнощів, – щоб вона (партія) була присутня в політичному житті України, і я повинен враховувати цю обставину. В сукупності все це призвело до того, що діалог чи консультації з Партією регіонів, починаючи з 2007 року, вже були активізовані у плані поєднання зусиль».

Фото - Гал-інфо

Відео - Андрій Стаськів

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ