Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Андрій Котельник: Моє завдання – допомогти розвиватися перспективним боксерам

Нещодавно найуспішнішого боксера Західної України Андрія Котельника було обрано президентом Львівської федерації боксу.

В інтерв’ю новий очільник федерації розповів про першочергові завдання, які ставить перед собою, а також про найближчі плани.

Андрію Миколайовичу, з якими емоціями заступаєте на посаду президента Львівської міської федерації боксу?

Для мене велика честь і мені дуже приємно. Поки ще не до кінця усвідомив себе в новій посаді. Хочу допомогти хлопцям реалізувати себе. Я виріс на вулиці і своїх успіхів досягнув завдяки тренеру. Тепер моє завдання – переконати інших вірити в себе. Мрії самі не здійсняться, однак разом з сумлінною та важкою працею все можливо. У нас для цього є всі умови, зокрема, одні з найкращих залів в Україні.

Наскільки несподіваною стала пропозиція очолити Львівську міську федерацію боксу? Якими будуть Ваші перші кроки?

Рішення справді було досить спонтанним. Хоча постійно перебував у діалозі з представниками федерації, зокрема з теперішнім першим віце-президентом Володимиром Липським. Вирішили, що мені заступити на посаду краще буде ще до відкриття першої філії Академії боксу, тобто ще до Нового року. Сподіваюся покращити роботу міської федерації, підняти її на новий рівень. Об’єднавшись з обласною федерацією боксу, відділенням НОК України у Львівській області та училищем фізичною культури хочемо дати поштовх до розвитку молодим спортсменам, що в майбутньому будуть представляти наше місто та область на змаганнях найвищого рівня.

Як плануєте будувати співпрацю з обласною федерацією боксу? Чи обговорювали вже якісь моменти з її очільником Богданом Бурдою?

Лише об’єднавшись ми зможемо допомогти боксерам розвиватися в правильному напрямку. І про це з Богданом Євгеновичем ми уже говорили. Кожен із нас має амбіції, однак зараз їх потрібно тримати при собі та робити все, щоб ті хлопці, які займаються боксом, змогли повірити в себе та самореалізуватися. Мені подобається цим займатися і я роблю все для цього не лише на словах, а й у справі. Віктора Вихриста, з яким працюємо півтора року, вже можна ставити у приклад хлопцям. Той же Дмитро Замотаєв теж. Нехай вони не з нашого регіону, але ми їх підтримуємо і вони виступають за нашу Академію боксу. Якщо ти спортсмен, у якого є потенціал, повірте, знайдеться людина, яка фінансово тебе підтримає.

Скоро відбудеться турнір на призи Андрія Котельника та відкриття оновленого боксерського залу, який стане філією Вашої академії. Наскільки ці події є важливими для нашого регіону?

Можна сказати, що я об’єднав дві події в один великий захід. Турнір вже давно став традиційним. Цього року він пройде вже всімнадцяте. Двадцятого листопада відбудеться відкриття оновленого залу «Гетьман» на Сихові, що стане першою філією Академії боксу. А вже наступного дня на ТВК «Південний» у виставковому центрі розпочнуться змагання. Вони, до слова, будуть міжнародними. Учасники представлятимуть 5 країн: Україну, Німеччину, Ізраїль, Молдову та Польщу. Тож запрошую всіх охочих. Початок обох подій о 17:00.

Довідка Гал-інфо

Андрій Котельник – найуспішніший боксер-професіонал західної України. Своєю важкою працею на тренуваннях Андрій досягнув у спорті вагомих результатів, після чого став кумиром багатьох вболівальників. Значного успіху у свої спортивній кар’єрі Андрій досягнув на сіднейській Олімпіаді (2000 рік), коли після важкої травми зумів вийти на пік спортивної форми та виборов срібну медаль. З Австралії Андрій прилетів уже багатим та відомим. Його спортивні досягнення відзначили на всеукраїнському рівні. Перейшовши у професійний бокс, Андрій з кожним поєдинком все ближче і ближче наближався до своєї мрії – стати чемпіоном світу. Вона здійснилася 22 березня 2008 року, коли Котельник нокаутом в Уельсі переміг британця Гевіна Різа. Кілька разів Андрій успішно захищав свій титул. Що цікаво, один зі своїх захистів Котельник організував у рідному Львові, де переміг японця Норіо Кімуру.

Будучи чемпіоном світу, Котельник співпрацював з всесвітньо відомим промоутером Доном Кінгом, якого зумів привезти до Львова, чим викликав величезний ажіотаж в місті. Прощальний бій Котельник також провів у рідному Львові, де за очками переміг грузина Олександра Бенідзе. Професійну кар’єру боксер завершив у жовтні 2014 року.

Андрій Котельник – президент та один з засновників Блогодійного фонду Андрія Котельника, основна мета якого – допомога юним перспективним спортсменам, а також малозабезпеченим громадянам України. Щорічно фонд проводить престижний всеукраїнський юнацький турнір з боксу на призи Андрія Котельника.

Також за ініціативи титулованого спортсмена в Україні, а саме у Львові, відкрито першу в Україні Академію боксу імені Андрія Котельника, де є усі найсучасніші умови для підготовки спортсменів.

Андрій Котельник також є співзасновником промоутерської компанії АК1, яка організувала у Львові історичний перший захист чемпіонського титулу. Також Андрій Котельник у своїй колекції має уже усі ордени «За заслуги» усіх ступенів.

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ