Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Андрій САДОВИЙ: Стан підготовки міст до Євро найбільш авторитетно визначає тільки одна організація – УЄФА

Меру Львова закидають чимало огріхів у підготовці міста до Євро-2012. Чимало їх прозвучало на його адресу і 3 квітня в одному з ефірів львівського телебачення, зокрема і з боку голови Національного агентства з питань Євро-2012 Євгена Червоненка. Попри те, що п. Андрій Садовий особисто не брав участі у прямому ефірі, відповіді на окремі гострі випади, зроблені в ефірі, він дав у бліц-інтерв’ю «Гал-іnfо»:

– У прямому ефірі програми „Прямим текстом” голова Національного агентства із питань «Євро-2012» Євген Червоненко говорив про те, що підготовка до проведення чемпіонату Євро-2012 у Львові є найгіршою в Україні. Також він зауважив, що з приводу проведення чемпіонату у Львові не відбувається регулярних зустрічей. Чому так сталося?

 

– Стан підготовки міст до чемпіонату Європи найбільш авторитетно визначає одна організація – Європейська футбольна асоціація (УЄФА). Вони щодва тижні інспектують всі ключові об’єкти підготовки: стадіон, транспортна інфраструктура, медицина, аеропорти і т.д. і для мене ця оцінка є найбільш достовірною, і ця оцінка говорить про те, що Львів, порівняно з іншими містами, займає позицію вище середньої по підготовці. Навколо цього є також багато політики і тема підготовки до Євро дуже часто використовується в політичній боротьбі. Але нехай вибір, чи використовувати це, чи ні, залишається за самими політиками.

 

– Фракції, особливо УНП і „Пора”, закидають міському голові Львова про те, що підготовка до Євро-2012 ведеться непублічно і кулуарно. Депутати вимагають більшої прозорості щодо стану підготовки, оскільки не знають, як проводиться процес підготовки. Коли це станеться?

 

– Депутати як міської, так і обласної ради мають повний доступ до всієї інформації стосовно Євро. За першим їхнім бажанням скликаються позачергові сесії, наглядові ради, окремі зустрічі, де вони отримують повністю всю інформацію щодо підготовки.

 

– Чи готовий мер Львова прислухатися до порад Червоненка і піти на співпрацю з Петром Димінським у питанні розбудови стадіону „Україна” після прийняття відповідних поправок у законодавстві?

 

– Міська рада Львова готова до співпраці з усіма, хто бажає підключитися до підготовки міста до Євро-2012. Ми не розділяємо інвесторів на добрих, поганих, закордонних чи українських. Всі, хто хоче насправді інвестувати в місто, роблять це. Інше питання, що будь-які інвестиції, будь-які домовленості між містом та інвесторами можуть бути виключно в межах чинного законодавства.

 

– Голова фракції „Пора” ЛМР Петро Адамик повідомив про те, що є ініціатива проведення позачергової закритої сесії ЛМР стосовно проведення Євро-2012. Коли заплановане проведення цієї сесії?

 

– Мені не відомо про ініціативу проведення позачергової сесії. Якщо мені нададуть достатньо аргументів чому потрібно її робити і чому вона повинна бути закритою, тоді я повідомлю свою позицію щодо цього питання. 

 

– Кміть розповів, що на зустрічі з мером Львова говорив про те, що в разі інвестування „Карпатами” побудови нового стадіону до Євро проситиме взамін передати стадіон у користування футбольного клубу. Чи розглядає такий варіант міська рада?

 

– Навіть якщо «Карпати» не забажають інвестувати у будівництво нового стадіону, згідно з умовами інвестиційного конкурсу на право будівництва стадіону усі клуби вищої ліги, які гратимуть у Львові, матимуть право безкоштовно використовувати стадіон. Я бажаю «Карпатам» займати призові місця у вищій лізі українського футболу і вони матимуть повне право безкоштовно використовувати стадіон. Так само, як, сподіваюся, ФК «Львів» також перебуватиме у вищій лізі і також гратиме на новому стадіоні. Знову ж таки наголошую, що ми відкриті для інвестування, для співпраці з інвесторами, які бажають долучитись до будівництва нового стадіону, однак для нас важливі дії, а не лише декларації і побажання, які озвучуються через засоби масової інформації.

 
„Гал-іnfо”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ