Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Богдан Ступка привіз до Львова лише хороші вистави

До нас їде... київський Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка. Після тривалої перерви франківчани знову потішать львівську публіку своїми виставами. Гастролі розпочнуться 7 вересня і триватимуть 10 днів. Докладніше про них – їх організатор, заступник генерального директора театру Іван Ожеван.

- Іване Миколайовичу, театр Івана Франка досить давно не заїжджав до Львова і, наскільки мені відомо, не планував гастролей до нашого міста і цього року. Що змінилося?

- Справді, гастролі до Львова позапланові. Вони присвячені двом датам, які святкують цьогоріч львів’яни: 150-річчю Івана Франка та 750-річчю Львова. Ми давненько вже не були у Львові, хоча раніше часто приїжджали сюди.

- Чим порадуєте львів’ян?

- Ми привезли вісім вистав. Відкриємо гастролі у Львові традиційно, як і цьогорічний 87 театральний сезон у Києві, виставою за драмою Івана Франка “Украдене щастя”. Це знакова вистава, яка пройшла вже понад 300 разів. Вона добре відома і львівському, і київському глядачеві. У виставі зайняті неперевершені виконавці: Богдан Ступка, Володимир Нечепоренко, Ірина Дорошенко та Степан Олексенко. Вистава “Соломія”, яку поставив режисер Олександр Білозуб, це вокально-хореографічна драма про життя та творчість Соломії Крушельницької. Розкішна вистава. Головну роль у ній виконує Поліна Лазова. Також у Львові відбудеться прем’єра вистави «Ромео і Джульєта» (режисер – Валентин Кузьменко-Делінда), у якій задіяні молоді талановиті актори нашого театру. Зрештою, і сама вистава розрахована переважно на молодь.

Багато талановитої молоді грає і у виставі “Наталка Полтавка”, яку поставив Сашко Ануров – український режисер, який проживає зараз у Москві. Наталку грає молода акторка Тетяна Міхіна. А родзинкою вистави можна назвати музичне аранжування, яке зробив Олег Скрипка. До речі, він також має роль у цій виставі, але, на жаль, приїхати до Львова він не зміг. “Цар Едіп” – п’єса, яка хвилює глядачів уже два тисячоліття, а в постановці Роберта Стуруа є просто неперевершеною, тим паче, що Едіпа грає Богдан Ступка, а ще у виставі зайнятий Остап Ступка. Ще одна вистава - “Кін IV” Григорія Горіна у постановці Анатолія Хостікоєва – одна з версій життя знаменитого англійського трагіка Едмунда Кіна, який, за легендою, помер на сцені. А дві вистави “Увертюра “До побачення” за новелою Івана Франка “Сойчине гніздо”, де грає акторський дует Богдан Ступка та Наталія Коран, та “Каїн” йтимуть на камерній сцені. А загалом, усі вистави просто надзвичайні. Богдан Сильвестрович, як виходець зі Львова,  просто не дозволив би приїхати сюди з іншими.

- А як щодо прем’єри «… посеред раю, на майдані», яку Ваш театр планував присвятити ювілею Івана Франка?

- Такі плани в нас були. Ми хотіли привезти цю виставу та здивувати львів’ян. Але, на жаль, не вдалося: ми трохи не розрахували час і через літні відпустки не встигли її поставити. Тому привезли іншу прем’єру - «Ромео і Джульєта».

- Ви назвали кількох акторів, які задіяні у виставах. Хто ще з акторів Вашого театру братиме участь у гастролях?

- Приїжджає майже весь склад театру Івана Франка, фактично всі провідні актори, окрім Богдана Бенюка та Лариси Кадирової, які не задіяні в анонсованих виставах. Щоправда, зі львівських акторів будуть лише Богдан Ступка і Тарас Жирко.

- Розкажіть про ціни на квитки. Чи зможе потрапити на вистави Вашого театру пересічний львів’янин?

- Квитки на наші вистави недорогі: від 10 до 50 гривень, але... в касах театру їх вже немає. Усі квитки на всі вистави театру Івана Франка у Львові продано ще за кілька днів до відкриття гастролей.

- Очікували такого прийому?

- Безперечно. Наш колектив дуже любить Ваше місто. Сподіваємось, що й надалі будемо приїжджати, бо є багато вистав, які ще не були у Львові. Дуже б хотілося привезти до вас на 1-2 дні виставу “... посеред раю, на майдані”, яку ми обіцяли львів’янам. А ще можливо, невдовзі привеземо музичну виставу “Віват, королево!”, яку зараз репетирують актори нашого театру.

 

Розмовляла Ірина Гищук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ