Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До річниці з Дня народження Коновальця влаштовують ювілейний молодіжний фестиваль “Зашків”

Як повідомили Гал-інфо на сьогоднішній пресконференції, ювілейний патріотичний фестиваль відбудеться вже завтра на батьківщині Є. Коновальця у селі Зашків.

Фото Гал-інфо.

Триватиме він 3 дні, з 18 по 20 червня. Цього разу територію розділили на зони. Фестиваль не є виключно музичний. Він налічує кілька локацій: і спортивні активності, і освітній блок, і головна сцена. 

“Люди скучили за культурно-освітніми програмами, за спілкуванням, комунікацією. Тому це буде такий прекрасний майданчик на свіжому повітрі, біля води, де люди зможуть почерпнути щось нове, послухати музику, поспілкуватись власне з лекторами”, - розповіла директорка департаменту розвитку Наталія Бунда.

Наталія Бунда. Фото Гал-інфо.

На головній сцені молодь може побачити сучасні українські гурти зі Львова. Як зазначила Наталія, вони давно проводять таку політику, що на усіх їхніх заходах залучають саме львівських музикантів та гуртів, адже вони потребують підтримки з боку міста та області. Учасниками стали львівський гурт “Troye Zillia”, інструментальний гурт “Rockoko”, експериментальний гурт, який озвучує вірші «Пиріг і Батіг» і тд.

Начальник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як також привідкрив завісу та повідомив, що хіт лайнерами фестивалю стануть гурт “TOLOKA”, а основними виконавцями буде проукраїнський гурт “МЕРІ”.

Роман Хім'як. Фото Гал-інфо.

Про інтелектуальний блок розповів голова крайової управи Спілки української молоді в Україні - Андрій Фендик. На фестивалі будуть говорити про історію, постать Євгена Коновальця, незалежність, українських військовий, типи боротьби в Україні і тд. Цьогоріч не буде панельних дискусій та публічних виступів, адже як сказав Андрій: “Молодь втомлена слухати довго, їй потрібно динаміка”. 

Андрій Фендик. Фото Гал-інфо.

Варто зазначити, що буде досить посилена увага до безпекової складової фестивалю. Він є екосвідомим та вільним від алкоголю, тому, як повідомили Гал-інфо, здійснюватимуться чергування одною з волонтерських організацій під назвою “Тверезий патруль”.

“За кожен напрямок відповідають залучені партери та організації. Вдвічі приємно, що цього року фестиваль основним чином організований за партнерської підтримки. Фестиваль має співфінансування за рахунок коштів місцевого бюджету, фінансується за рахунок Міністерства молоді та спорту України львівської міської ради. Але разом з тим є хороші партнери, які згодилися забезпечити підтримку”, - додав Роман Хім’як.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ