Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У кожної дитина є унікальна можливість відкрити свій талант і знятись у мюзиклі, — Ірина Климович

У Львові близько тридцяти вихованців Телецентру “Кадрики” віком від семи до чотирнадцяти років розпочали зйомки у мюзиклі.

Гал-інфо отримало чудову нагоду поспілкуватись з керівником телевізійного центру «Кадрики» Ірина Климович, яка розповіла про підсумкову роботу своїх вихованців.

Як розповіла у коментарі для Гал-інфо Ірина Климович, зараз творчий колектив та вихованці Центру працюють над зйомкою п’ятого мюзиклу.

“Щороку наші вихованці реалізовують на кіномайданчиках набуті протягом навчального року акторські навички. Вже традиційно після постпродакшину і виходу мюзиклу у світ ми проведемо благодійну прем’єру в Кінополацах Львова”.

За словами Ірини Климович, головним завданням музичного повнометражного фільму є виховання молодого поління, за яким майбутнє.

“Історія кожного мюзиклу з цієї серії пов’язана з вихованням дітей. Але замість повчальних монологів, від яких малеча тільки і робить, що втомлюються, ми обрали цікаву музичну та веселу ігрову форму. У такий спосіб діти швидше запам’ятовують та легше вчать нову інформацію”.

Цьогорічний мюзикл допоможе глядачам розважити над темою сучасної освіти.

“Проблему, яку ми порушуємо у своїй відеороботі, знайома усім. За сценарієм мова йтиме про сучасну освіту. Вже не перший рік поспіль ми живемо у час, коли батьків воліють відправити дітей закордон, аби ті отримали належні знання. Адже у суспільстві утвердилась думка про те, що рівень знань, який дитина може отримати в Україні та той, який гарантують закордоном — разюче різниться. І, як ви розумієте, не на користь нашої країни”.

Більш того, мюзикл закликає дітей вчитись та мотивує до нових звершень. А також показує, наскільки процес пізнавання веселий та цікавий.

“З екранів ми відправимо глядачам меседж про те, що важливо щодня пізнавати нове, відкривати для себе невідомі теми, шукати відповіді на хвилюючі питання. У музичній формі ми розповідаємо дітям, як круто знати історію, географію та інші предмети”.

Також Ірина Климович переконана у тому, що фундамент свідомості дорослої людини закладається змалечку.

“Думаю, що дитина — це чисте поле, де дорослі засівають щодня по зернинці. Як то кажуть, що посієш, то й пожнеш. Важко перезалити фундамент дорослої людини, який був збудований багато років тому. Як відомо, у таких випадках нерідко звертаються і до психологів”.

Саме тому Ірина Климович нагадує батькам, що їх сини та доньки починають формуватись як особистості у цей момент, вже тут і зараз.

“Часто батьки не можуть собі дати раду з дітьми, які перебувають підлітковому перехідному періоді. Це непрості часи для всіх членів сім’ї. Тому я завжди раджу мамам і татам спрямовувати енергію своїх чад у творчість. Я переконана у тому, що це найкращий вихід з таких обставин. Адже розвиток творчих навичок не тільки допомагає абстрагуватись від буденності та рутини, від проблем та негараздів, а більш того — саме творча діяльність допомагає сформувати собі лідера та менеджера”.

Керівник Телецентру “Кадрики” також розповіла, як упродовж своєї багаторічної діяльності зробила висновок про те, що не можливо стати лідером без розвитку у собі творчих вмінь. І додала

“Щоразу кажу своїм вихованцям: “Ви вже сьогодні формуєте себе як особистість”. Тому варто пам’ятати, що для успіху потрібно 10% таланту і 90% праці”. До речі, паралельно зі зйомками готуємо книгу з однойменною назвою про роль таланту та праці в досягненні успіху”, - сказала Ірина Климович. І наголочила: “Все, що я роблю я роблю з любов’ю до дітей та України”.

Додамо, що кожного тижня на телеканалі “Перший західний” Телевізійний центр “Кадрики” готує до ефіру вісім проектів для дітей та про дітей. Усі програми освітньо-просвітницького характеру. Загалом у “Кадриках” працюють за різними напрямками, а саме: ораторське мистецтво, акторська діяльність, вокал, хореографія тощо. А щорічні зйомки мюзиклу — це підсумкова робота вихованців, де засвідчую свої набуті творчі вміння.

"Тож, обов'язково приходьте на кастинги в Телецентр "Кадрики" і реєструйтеся. Ми чекаємо на  Вас та допоможемо розвинути таланти!",  підсумувала розмову Ірина Климович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ