Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Голова Львівської облради розповів про формування Народної ради і ситуацію в області

Сьогодні, 24 січня, голова Львівської облради Петро Колодій поспілкувався із журналістами. Він розповів, що депутати Львівщини від партії регіонів ще й досі не написали заяви про вихід з фракції та запевнив, що активістам, які нині «проводять зустрічі з депутатами» у приміщенні Львівської облради нічого не загрожує.

- На якому етапі формування Народної ради на Львівщині?

- На цей час ми чекаємо остаточний документів, за яким принципом і як повинна формуватися Народна рада у Львівській області. Ми і так розуміємо, що на Львівщині облрада має більшість із опозиційних депутатів, тому у Львові труднощів із формуванням народної ради не буде. Інструкції зі створення ради повинні надійти з апарату Центральної Народної ради, що у Києві. У Львові її створять на базі Львівської обласної ради.

- Чи контактували ви із депутатами від фракції Партії регіонів ,і чи мають вони намір вийти з фракції у Львівській обласній раді?

- Не було жодного звернення від депутатів фракції Партії регіонів у Львівській облраді про вихід з фракції.

- Тобто бажаючих покинути фракцію нема?

- Я не знаю, чи вони не хочуть... Я був у Києві, можливо після цих подій, які сталися... Я поїдуть на похорон Юрія Вербицького, а пізніше маю намір або зустрітися з ними, або зателефонувати їм, щоб поговорити про це.

- Прокуратура дала реакцію на захоплення приміщення Львівської ОДА. Чи зустрічалися ви з силовикими і прокурором?

- Я, як голова обласної ради, мав розмову з прокурором і буду продовжувати зустрічатися. Буду робити все для того, щоб ми дійшли до порозуміння.

- Активістам, які перебувають у Львівській ОДА, щось загрожує?

- Їм нічого не загрожує. Вони перебувають у приміщенні Львівської облради, де депутати Львівської облради проводять прийом громадян і з ними спілкуються. До того ж вони ніяких порушень не чинять.

- Чи координуєте дії з комендантом Самооборони?

- Так, ми постійно зустрічаємося і всі дії координуємо.

- Олег Сало виходив на зв'язок? Працівників Львівської ОДА не пустили сьогодні на роботу.

- ні, він ще не виходив на зв'язок. Ми з комендантом будемо вирішувати, як маємо правильно вчинити у цій ситуації, адже працівники Львівської ОДА, які займаються рутинною роботою щодо забезпечення життєдіяльності області, вони б мали б все ж таки перебувати на своїх робочих місцях. Ми визначимо форму, за якою  будемо це робити. Якщо Львівська облрада буде створювати виконком і якщо ми маємо на сьогодні працівників Львівської ОДА, які не є членами Партії регіонів, які підтримують акції, які відбуваються у Львові та у Києві, то вони будуть працювати.

- Тобто відбудеться люстрація?

- Так, я думаю, що вони мають шанс працювати, бо ми розуміємо, що це фахівці, які працювали тут завжди. І при Ющенку, і при Кучмі, і які не мають жодного стосунку до нинішньої політичної ситуації, а тим більше до Партії регіонів.

- Коли відбудеться позачергові сесія Львівської облради?

- Сьогодні ми напрацьовуємо ряд питань, як тільки вони будуть готові, то одразу проведемо сесію. Тепер консультації проходять із головами фракції, з Народною радою в Києві, і після напрацювання пакету питань одразу буде прийняте відповідне рішення. Також ми збираємося інформацію, скільки депутатів ми можемо відкликати з Києва, адже це досить складно. Всі питання зі створення виконкому  будуть вирішені на сесії.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ