Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Насірова попередили: ДФСУ - не приватне підприємство

Керівництво ДФСУ, потрапивши у високі кабінети, нехтує тим, про що говорили ще рік тому. Ми ставили прості вимоги – дотримання справедливості та законності в процесі призначення начальника ГУ ДФСУ у Львівській області, але нас проігнорували. Про це сьогодні, 18 червня, під час прес-конференції повідомив представник ГФ «Народна самооборона» Юрій Мартинюк.

Голова правління ГО «Варта 700» Наталя Шелестак нагадала передісторію цього питання.

«Попередній очільник ДФС України затвердив склад кадрової комісії, яка мала обрати керівників фіскальної служби на місцях. Комісія складалася із працівників ДФСУ та фахових представників громадськості. Засідання проходили у вільному доступі, до роботи могли долучитися усі охочі громадські активісти. В результаті чого обрали очільників усіх фіскальних служб, окрім, як у Львівській та Житомирській областях, хоч за результатом конкурсу на Львівщині перемогли Мальський та Коропецький.

 

 

Після цього змінили керівника ДФС України, в результаті проведення конкурсу ним став Роман Насіров. Новопризначений начальник вирішив прислати нам сюди паню з Івано-Франківська і намагався, нехтуючи проведеним конкурсом, представити її як нового керівника. Ми проти такого нехтування законом і протягом десяти днів проводили акцію протесту під приміщенням ГУ ДФСУ у Львівській області», - розповіла Наталія Шелестак.

Координатор Бойкотного руху Олег Радик наголосив, що акція під стінами податкової у Львові була належно зареєстрована.

 

 

«Ми показали їм, що це наше місто, а не місто Насірова, Порошенка чи Яценюка. В Синютки (Олег Синютка голова Львівської ОДА, - ред.) склалось добре з математикою, і навіть він зрозумів, що є не чотири кандидати на посаду, а лише два, але навіть після офіційних заяв керівництва області в Києві не відбулося жодних зрушень щодо вирішення цього питання. Під податковою виросли малі архітектурні форми. Більше того, вже відомо, що Насіров ставить на Волинській митниці колишнього регіонала», - наголосив Радик.

 

 

Юрій Мартинюк зазначив, що керівництво ДФСУ показує, що їм відверто наплювати на думку громадянського суспільства.

Іван Спринський з ГО «Рабів до раю не пускають» зазначив, що учора, 17 червня, зранку була інформація, що відбудеться силова зачистка активістів біля приміщення податкової у Львові.

 

 

«До честі керівництва МВС Львівщини їм вдалося максимально мінімалізувати конфліктну ситуацію. Ми ж пропонували, щоб працівники податкової проводили прийом громадян на свіжому повітрі. Якщо в Грузії усе відбувається за склом, то ми пропонували, щоб робота була ще більш відкрита, але керівництво відмовилося так працювати. В результаті з громадянами працювало лише 8 працівників фіскальної служби, які протягом дня замінили собою роботу 1,5 тис. працівників і 10 поверхів. вони приймали  звіти громадян», - сказав Іван Спринський.

Олег Радик додав, що уочра, 17 червня, близько о 7 години ранку активісти помітили два автобуси із полтавськими та вінницькими номерами, які після того, як їх почали фотографувати, поїхали геть. Активісти підозрюють, що це могли бути «тітушки».

Як нагадав Юрій Мартинюк також учора на сайті ДФСУ з’явилося повідомлення про те, що буде проведений новий конкурс.

«Знову ж таки, в повідомленні не вказано термінів проведення нового конкурсу, принципів прозорості його проведення та умов, за якими до проходження конкурсу можуть долучитися усі охочі. З Насіровим більше розмовляти нема сенсу, тому ми підготували звернення до Яценюка, який призначав його на цю посаду, до Порошенка, як гаранта Конституції, щоб вони дали належну оцінку цій злочинній діяльності Насірова та забезпечили належне проведення конкурсу».

 

 

Представниця ГО «Правий сектор-Захід», юрист Олена Живко зачитала офіційне звернення до Президента, Прем’єр-міністра, Мінфіну, ДФСУ та голови Львівської ОДА, в якому активісти вимагають дотриматись законодавства та забезпечити чесне проведення конкурсу і розмістити до 22 червня на сайті ДФСУ умови його проведення.

«Інакше активісти залишають за собою право продовжувати протести і проведення акцій прямої дії», - сказала вона.

 

 

 

За словами Юрія Мартинюка, нині доступ до податкової у Львові відкритий, вона працює, але на її території залишаються шини.

«ДФСУ – це не приватне підприємство Насірова», - наголосив Юрій Мартинюк.

Він попросив парламентарів з Львівщини звернути увагу на цю проблему і нагадати своєму колезі Насірову, що діяти треба згідно із законом.

Також активісти наголосили, що Насіров порушує законодавство і досі не склав депутатських повноважень.

Фото - Петро Волинський

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ