Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

НПК „Галичина” звертається до керівництва держави з проханням прийняти рішення про „аверсний” режим функціонування нафтопроводу „Одеса-Броди”

НПК „Галичина” звертається до керівництва держави з проханням прийняти рішення про „аверсний” режим функціонування нафтопроводу „Одеса-Броди”. Текст звернення подаємо нижче:
Звернення Президенту України В. А.Ющенку, Прем‘єр-міністру України Ю.В.Тимошенко, Голові правління НАК «Нафтогаз України» О.В.Дубині
Шановний Вікторе Андрійовичу
Шановна Юліє Володимирівно
Шановний Олеже Вікторовичу
 
З метою диверсифікації джерел постачання нафти в Україну та забезпечення безперебійного режиму роботи НАК „Галичина" (м. Дрогобич, Львівська область) та ВAT „Нафтохік Прикарпаття" (м. Надвірна, Івано-Франківська область) просимо прийняти рішення про „аверсний" режим функціонування нафтопроводу „Одеса-Броди" за маршрутом Одеса-Броди.
На нашу адресу надійшли комерційні пропозиції про поставку з метою подальшої переробки легкої каспійської нафти загальним об'ємом не менше ніж 5 млн т на рік. Наші підприємства мають технічні можливості її прийому та переробки.
Просимо рекомендувати ВАТ „Укртранснафта" укласти відповідні контракти щодо наповнення нафтопроводу „Одеса-Броди" каспійською нафтою загальним об'ємом не менше ніж 5 млн. т на рік та її транспортування у напрямі Одеса-Броди для подальшої переробки на наших підприємствах. У контрактах, зокрема, передбачити безумовну оплату послуг на користь ВАТ „Укртранснафта" за принципом „качай, не качай -- плати".
Економічні переваги прийняття зазначеного рішення очевидні. По-перше, це дозволить забезпечити безперебійну роботу двох західноукраїнських НПЗ на період їх корінної реконструкції та модернізації з метою збільшення глибини переробки нафти та випуску нафтопродуктів європейського рівня. Слід зазначити. що перший етап реконструкції планується завершити до кінця 2011 року. За останні 2 роки в реалізацію цієї програми нашими підприємствами загалом уже вкладено понад 345 млн. грн.                
По-друге, дуже важливо здійснювати таку реконструкцію, і зупиняючи виробництво задля збереження робочих місць та кадрового потенціал НПЗ, а також соціальної стабільності в регіоні. Слід зазначити, що на наших підприємствах загалом працює понад три тисячі працівників, які отримують стабільну заробітну плату.
По-третє, внаслідок забезпечення безперебійної роботи заводів надходження податків та зборів до Державного та місцевих бюджетів суттєво зростуть. Також буде забезпечено необхідною кількістю нафтопродуктів економіку України у період весняно-польових робіт, збережено конкурентне середовище на ціновому регіональному ринку нафтопродуктів.
Прийняття цього рішення також відповідатиме вимогам рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 грудня 2005 року „Про стан енергетичної безпеки України та основні засади державної політики у сфері її забезпечення", введеного в дію Указом Президента України від 27 грудня 2005 року № 1868/2005, про забезпечення європейського напряму використання нафтопроводу.
Переконані, що нова демократична українська влада прийме рішення, яке сприятиме реальному захисту інтересів громадян України, вітчизняні підприємств та енергетичній безпеці держави.                
 
Голова правління НПК «Галичина»                                             Лазорко О.
 
Голова правління ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття»                   Шиляєв О.
                                                
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ