Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін не приховує свого ставлення до Януковича, а Ахметов цінує своєрідний інтелект лідера , – The Financial Times

The Financial Times гідно оцінила черговий поворот у долі Януковича.

Наводимо фрагменти з сьогоднішньої статті легендарної газети:

«... П'ять років тому здавалося, що політична кар'єра Віктора Януковича закінчилася, будучи знищеною під час «помаранчевої революції». На президентських виборах у 2004 році його розгромив Віктор Ющенко, кинули московські союзники; він зазнав жорстокого приниження, коли виявилося, що менеджери його виборчої кампанії відверті фальсифікатори. У будь-якій іншій європейській країні це був би кінець.

... У цієї людини було суворе дитинство; в молодості він сидів у в'язниці за крадіжку і фізичне насильство, а також тривалий час працював механіком, перш ніж зумів пробитися нагору по чиновницькій драбині у своєму промисловому регіоні на сході України.

... Традиційний поділ цієї країни між орієнтованими на Захід і західними районами, що розмовляють українською, і російськомовним сходом виявився більш важливим і значущим, ніж моральне безчестя. Переміг трайбалізм.

... Магнати українського бізнесу на чолі з найбагатшою людиною цієї країни Рінатом Ахметовим подолали свої сумніви після 2004 року і залишилися разом з Януковичем. Він зі своїм обмеженим інтелектом і слабкою ідеологією був і залишається досить корисною політичної вивіскою.

Російські керівники не приховують своєї огиди до Януковича. У підтягнутого колишнього офіцера КДБ, а нині прем'єр-міністра Володимира Путіна мало спільного з цим огрядним колишнім ув'язненим. Але Москва від Януковича не відмовилася. Замість цього вона продовжувала працювати і з ним, і з Тимошенко, поставивши відразу на обох у цьому забігу двох учасників. Для Путіна важливіше за все було здобути перемогу над прозахідним Ющенком.

Розкол між Тимошенко і Ющенком відкрив Януковичу шлях до повернення у владу. Буквально через кілька тижнів після своєї перемоги в 2004 році Ющенко почав промацувати Януковича, вишукуючи способи для підриву позицій Тимошенко. До 2006 року Партія регіонів Януковича в достатній мірі відновила свої позиції, щоб узяти гору на парламентських виборах. Янукович за підтримки Ющенка став прем'єр-міністром.

Він негайно приступив до консолідації своєї влади. Зробив він це настільки швидко, що Ющенко злякався, заговорив про можливу змову і призначив дострокові вибори. Цього разу прем'єром стала Тимошенко, яка почала позиціонувати себе як спадкоємиці Ющенко.

Але втрутилася доля у вигляді економічної кризи», передає Обком з посиланням на Інопресу.

Фото з korrespondent.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ