Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Станіслав Горуна: Вдалий виступ в Австрії – наслідок тренувальних зборів за кордоном

Львівський каратист тепер у кроці до отримання ліцензії на Олімпійські Ігри в Токіо-2020.

У неділю завершився етап Karate1 Premier League в австрійському Зальцбурзі. Українська збірна здобула дві медалі: «золото» приніс виступ Різвана Талібова (Чернівці) у категорії до 84 кг, а львів’янин Станіслав Горуна здобув «срібло»  у ваговій категорії до 75 кг. Цей виступ дозволив Станіславу піднятися на четверту позицію в рейтингу, яке дає право кваліфікуватися на Олімпійські ігри. Про Олімпіаду, основних суперників та кількість ліцензій в української збірної Станіслав Горуна розповів в інтерв'ю «Гал-Інфо».

Станіславе, чи помітно, що відбір до Олімпіади уже підходить до завершення? Наскільки гострою є конкуренція?

Залишився лише один етап Прем’єр Ліги у Рабаті (Марокко). Планують їхати усі найсильніші, але як воно буде на справі, не знаю. Перші три ліцензії вже, по факту, розіграні (вони дісталися представникам Ірану, Азербайджану та Італії). Для цього тріо етап у Рабаті не матиме великого значення. На четвертому місці, останньому з прохідних, я. Потрібно втримати його і все буде добре.

Завдяки чому на етапі в Австрії вдалося показати кращий результат, ніж у Дубаї?

Впродовж місяця у мене було два тренувальних збори у Казахстані та Єгипті. Можливо, саме завдяки ним і вдалося набрати форму, якої було достатньо для вдалого виступу в Зальцбурзі.

Як розіграють решту ліцензій на Олімпіаду?

У травні відбудеться відбірковий турнір для тих, хто не виборов ліцензію за рейтингом. Змагання відбуватимуться уже в трьох об’єднаних вагових категоріях, як і на Олімпіаді.

Яка ситуація у збірній України: чи претендує ще хтось на потрапляння в Токіо, згідно з рейтингом?

Анжеліка Терлюга здобула свою ліцензію ще в Об’єднаних Арабських Еміратах в Дубаї. Я сподіваюся закрити всі питання в Марокко. Решті ж доведеться змагатися на кваліфікаційному турнірі в Парижі.

Наскільки важливо піднятися у рейтингу на прохідне місце ще до останнього етапу? Чи дає це додаткову перевагу перед суперниками?

Найближчий мій конкурент – Томас Скотт з США. І, оскільки я попереду, то завдання мінімум – виступити не гірше, ніж він, хоча, звичайно, хочу виступити якнайкраще.

Підготовка до всіх турнірів відбувається однаково, чи все ж підводка кожного разу особлива і має свої відмінності?

Звичайно, що краще, коли є тиждень або два до змагань. Тоді разом з національною збірною є можливість відправитися на тренувальні збори, відпрацювати модельні ситуації. Тоді відчуваєш себе набагато краще.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ