Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ТОП-13 спортивних подій Львова у 2019 році

Кореспондент Гал-інфо аналізує найважливіші події для львівського спорту у 2019 році.

Збірна України з футболу – заряд емоцій на «Арені Львів»

2019 рік став тріумфальним для команди під керівництвом Андрія Шевченка. І великий внесок у цей успіх внесла розгромна перемога на «Арені Львів» з рахунком 5:0 над сербами. Не варто забувати й про набагато більш трудову й не таку феєричну перемогу 1:0 над Люксембургом. У цьому році до Львова заїжджали також жіноча національна збірна та молодіжка.

Камбек львівських «Кажанів» у Греції

Після домашньої поразки «Кажанів» у Кубку ЄКВ з рахунком 1:3 грецький «ПАОК» був впевненим фаворитом пари. Але в Салоніках львів’яни створили справжнє диво. 3:0 за партіями та перемога в "золотому" сеті з рахунком 16:14. Цей матч змусив рахуватися з «Кажанами», а ще подарував їм путівку в 1/8 Кубка ЄКВ. У 2020 році Львів знову побачить волейбольні єврокубки.

Велогонщиця Олена Старікова – переможниця заліку Кубка світу

На останньому, шостому етапі в Гонконзі Олена Старікова зайняла четверте місце в спринті і в сумі набрала 2100 очок за сезон. Це на 100 очок більше, ніж у чемпіонки світу-2013 і бронзового призера Олімпійських ігор-2012 Лей Вайс, яка виграла чотири з чотирьох етапів Кубка світу, на яких виступала. Отож перемога в загальному заліку Кубка світу з велотреку за підсумками сезону-2018/2019 залишилася за українкою.

«Рух» - зимовий чемпіон, «Карпати» - останні

У минулому сезоні лише перехідні ігри врятували «Карпати» від вильоту в Першу лігу. Поки що події розгортаються за схожим сценарієм. «Львів» лише трохи випереджає «зелено-білих». Якщо у «Карпат» після осінньої частини 11 набраних очок, то у «містян» – 15. Набагато більш приємні новини з табору іншої львівської команди. «Рух» у дебютному для себе сезоні у Львові завершив осінню частину чемпіонату на першому місці. Втім, це не допомогло їм зберегти наставника: контракт з Леонідом Кучуком був розірваний за обопільною згодою. «Рух» очолив Юрій Бакалов, який здобув хороші результати з футбольним клубом «Львів».

Відкриті Кубки Львова 

Ініціатива, впроваджена у 2016 році, прекрасно прижилася та допомагає привезти у Львів найкращих українських та міжнародних спортсменів різного віку та з абсолютно різних видів спорту. 2019 рік не став винятком, адже відбулися «Відкриті кубки» з футзалу, хокею, важкої атлетики, плавання, водного поло, боротьби, карате та багатьох інших видів спорту. За словами Антона Нікуліна, начальника управління спорту ЛМР, головна мета проведення відкритих Кубків Львова – промоція нашого міста та становлення Львова як спортивної столиці України.

Перспективна Христина Погранична

Юна львівська гімнастка продовжує дивувати в Україні та за її межами. Цьогоріч Христина стала чемпіонкою України та здобула чимало перемог і медалей різного гатунку на міжнародних конкурсах. А ще на дебютному для себе дорослому чемпіонаті світу львів’янці вдалося зайняти дванадцяте місце. Це дозволило 16-річній Христині отримати олімпійську ліцензію на ігри в Токіо.

Троє львів’янок – чемпіонки Європи з вільної боротьби

Львів’янка Оксана Лівач, яка виступає у ваговій категорії до 50 кг, на останніх секундах фіналу вирвала перемогу у болгарки Міглени Селішки і принесла Україні перше золото чемпіонату Європи з боротьби. Вихованка Львівського училища фізичної культури Ірина Гусяк, яка зараз представляє Донеччину, у ваговій категорії до 55 кг здобула переконливу перемогу у фіналі над болгаркою Евеліною Ніколовою 10:4. Ще одне "золото" чемпіонату Європи з боротьби здобула Алла Черкасова, яка представляє Львів. У фіналі вагової категорії до 68 кг наша борчиня здолала Аделу Ганзлічкову з Чехії.

Медалі львів’ян на Європейських Іграх

Вісім медалей привезли представники Львівщини з Мінська. «Золото» на рахунку борчині Юлії Ткач та каратиста Станіслава Горуни, до слова, вихованця заслуженого тренера України Антона Нікуліна. Срібні медалі отримали представники вільної боротьби Юлія Хавалджи та Оксана Лівач, а також Олена Старікова – велогонщиця. «Бронзу» Україні принесла пара стрільців Павло Коростильов/Олена Костевич, а також каратистка Галина Мельник та борчиня Алла Черкасова.

Масові спортивні заходи

Львів у справі демонструє, що означає звання «спортивна столиця України». Більше п’яти масових забігів, участь у яких беруть тисячі львів’ян та гості міста. Велоперегони по шосе, де аматори мають змогу виступати поряд з професіоналами. Тріатлон, що дозволить охочим та достатньо підготовленим випробувати можливості свого організму.

Олімпіада для Львова

Львів готовий поборотись за право приймати Зимові Олімпійські ігри у 2030 році та проводити юнацькі Зимові Олімпійські ігри 2028 року. Таку заяву зробив міський голова Львова Андрій Садовий під час відкритої зустрічі та прес-брифінгу з президентом НОК України Сергієм Бубкою та головою відділення НОК України у Львівській області Юрієм Турянським у жовтні.

Новому палацу спорту бути!

Амбітний проект, про який почали говорити ще наприкінці 2018 року, лише зараз набуває чіткіших обрисів. Кілька разів доводилося скасовувати тендер на будівництво. І от останнє рішення, прийняте на початку грудня, оголосило переможцем київську будівельну компанію ТОВ "Альтіс-Констракшн". Вартість будівництва – півмільярда гривень.

Футзал Львівщини обєднався

Наприкінці грудня у приміщенні Федерації футболу Львівської області під керівництвом голови Олександра Шевченка в присутності президента Асоціації футзалу Львівщини Мирослава Хом’яка, генерального менеджера Асоціації футзалу Львівщини Богдана Мельника, голови ГО «Асоціація фузалу міста Львова» Петра Закалюжного, а також інших зацікавлених осіб відбулася нарада з питань розвитку та структуризації футзалу на Львівщині. На нараді одноголосно було прийнято рішення про проведення усіх футзальних чемпіонатів та турнірів, комерційних та бізнес-ліг під егідою Асоціації футзалу Львівщини.

Тріумф юнацького водного поло

2019 рік став успішним не тільки для львівського ватерпольного «Динамо», а й для юнацьких команд з міста Лева. Якщо успіхи «динамівців» на всеукраїнській арені уже ні в кого не викликають жодних сумнівів та несподіванок, то виступ чотирьох львівських команд, які цього року стали чемпіонами України у своїх категоріях,  потрібно відзначити. Найкращими в Україні стали львівські ватерпольні команди 2001 року народження (КЗ ЛОР ЛУФК, тренери – Юрій Сидорович, Євген Наумчик), 2003 р.н. (КЗ ЛОР ЛУФК, тренери – Євген Наумчик, Віктор Момот), 2005 р.н. (КЗ-ЛОР-ЛУФК-ДЮСШ №3, тренери – Віктор Момот, Олександр Богданов) та 2007 р.н. («Євроспорт», Тарас Чобіт, Олексій Єгоров).

Тарас Жеребецький, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ