Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Торік на Львівщині слідчі прокуратури порушили 46 кримінальних справ щодо земельних афер

Рівень розкриття злочинів на Львівщині 2009 року становив 67,3%, що приблизно дорівнює середньому показнику в Україні, - прокурор Львівської області Олексій Баганець.

 

За його словами, при загальному зростанні рівня злочинності у 2009 році на 2% у зв’язку із зменшенням розміру суми, після якої настає кримінальна відповідальність – з 903 грн до 62 грн, кількість важких злочинів знизилася на 5,2%, а особливо важких – на 5,5%.

 

До суду з обвинувальними вироками прокуратура скерувала 361 кримінальну справу, порівняно із 321 справою 2008 року. 4 справи з 361 повязані із відмиванням грошей. За кількістю доведених до суду кримінальних справ львівська прокуратура має кращі показники, ніж в Криму, Харківській, Одеській областях та Києві.

 

Як зазначив прокурор Львівської області, 2009 року слідчими прокуратури Львівської області за злочини у сфері банківської діяльності було порушено 64 кримінальні справи, що є другим показником в державі після Дніпропетровщини.

 

«На фінальній стадії перебуває розслідування за фактом розтрати 34 млн грн державних коштів посадовцями Львівського протезного заводу.

 

Також активно працює слідча група, що розслідує діяльність мережі підприємств приватної форми власності, які через надання фіктивних документів банкам незаконно заволоділи їхніми коштами на суму 20 млн грн.

 

До того ж, у січні 2010 року прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу проти керівників торговельного підприємства, яке набрало кредитів в банках на суму більше як 500 млн грн і не розрахувалося», – повідомив прокурор.

 

Також, за словами Олексія Баганця, 2009 року слідчими прокуратури порушено 46 кримінальних справ щодо злочинів у земельній сфері – 16 справ стосуються керівників органів місцевого самоврядування, які незаконно виділяли земельні ділянки.

 

До кримінальної відповідальності притягнуто одного із сільських голів у Львівській області, який, перевищивши свої службові повноваження, видав незаконні рішення сесії з продажу суб’єктам господарювання 8 ділянок із земель курортно-рекреаційного призначення, що спричинило збитки громаді на 3 млн грн. Хоча, як було видно із матеріалів кримінальної справи, ринкова ціна цих земель становить 10 млн грн.

 

У Пустомитівському районному суді на розгляді перебуває кримінальна справа проти одного із сільських голів, через злочинні дії якого з користування громади була вилучена земельна ділянка розміром 20 га, що коштує 2 млн грн.

 

Окрім того, Олексій Баганець повідомив, що 2009 року було порушено 17 кримінальних справ щодо незаконних дій працівників міліції – 15 справ направлено до суду.

 

Також 15 справ минулого року було скеровано до суду вже у звязку із розкриттям діяльності організованих злочинних груп.

 

Загалом завдяки діяльності прокуратури Львівської області до державного бюджету було відшкодовано 201 млн грн – це один з найкращих показників в Україні.            

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ