Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині знайшли три ділянки для сміттєпереробних заводів: тариф зросте

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка представив три земельних ділянки для розміщення сміттєпереробних заводів.

Зокрема, для розміщення сміттєперобних комплексів обрали ділянку площею 12,8 га у Яворівському районі; 15 га - у Миколаївському районі неподалік Нового Роздолу; 3 га - неподалік села Брониця у Дрогобицькому районі.

«Ми уже провели переговори із 26 компаніями, що зацікавлені у побудові сміттєперобного комплексу. Їхні пропозиції різноманітні та передбачають різні методи переробки сміття», - розповів Олег Синютка.

За його словами, до 10 грудня буде оголошено інвестиційний конкурс. «Ми не хочемо обирати інвестора для побудови заводу кулуарно. Уже зараз ми підготували всі документи для оголошення конкурсу, розробляємо технічне завдання», - зазначив голова ОДА.

Затверджено ділянки для тимчасового складування ТПВ

Також він наголосив, що проблема Грибовицького сміттєзвалища не буде забута. «Щодо рекультивації чинного полігону ТПВ, то буде проведено конкурс на рекультивацію. Є кілька варіантів вирішення проблеми. Один з них, накрити тіло полігону плівкою і землею та проводити збір біогазу», - наголосив Олег Синютка.

Також він сказав про на необхідність встановити чесний та прозорий тариф на вивезення, сортування та утилізацію сміття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ