Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У молодіжці "УДАРу" кажуть, що фінансування нема, а бренд Кличка "юзають" без дозволу

Кафедра «Політології» Львівського національного університету ім. Івана Франка розпочала проект ознайомлення студентів-політологів із молодіжними організаціями політичних партій. В рамках курсу «Історія та теорія політичних партій» студенти матимуть змогу ознайомитися зі специфікою організації молодіжного крила партій різного ідеологічного спрямування.

Розробник курсу, відомий політолог, кандидат політичних наук, доцент кафедри Юрій Шведа зазначив: «Для нас, викладачів, дуже важливо, щоб студенти, окрім теоретичних знань, здобували ще й практичні навички. Студенти повинні знати та розуміти специфіку розбудови українських політичних партій. А про це вони найкраще можуть дізнатися від людей, які безпосередньо задіяні у цьому процесі».

За словами Юрія Шведи, напрям молодіжної політики обрали для того, щоб студенти-політологи могли реально оцінити рівень залучення молоді до політичних процесів, що відбуваються в Україні загалом та на Львівщині зокрема.

Перша зустріч відбулася із куратором молодіжного крила політичної партії «УДАР» Іваном Поповичем.

Іван Попович. Фото: Оксана Романшини.

Як зазначив доповідач, на його думку, на сьогодні в Україні молодіжної політики не існує: «Колись її проявом була Революція на граніті. А тепер... у Львові понад 2 тис громадських організацій, але вони майже нічого не роблять».

Стосовно позицій молодіжного крила партії УДАР, то Іван Попович пояснив, що юридично молодіжна організація партії не зареєстрована, а тому діє на принципах громадської організація.

Найбільше молодіжне крило УДАРу обурює саме використання бренду імені Віталія Кличка.

«Партія молода і молодіжне її крило офіційно не зареєстроване. При цьому є багато молодіжних  громадських організацій, які використовують бренд прізвища Кличка, але не погоджують це використання. Наприклад, організація «Молодь Кличка». Вона фінансується "папіками", щоб відібрати у нас молодь. Київ цього не бачить, але треба заборонити використання бренду Кличка», - сказав Попович.

За його словами, на найближчому з'їзді політсили молодіжне крило партії має намір погодити свій статут.

Відповідаючи на запитання студентів, Іван Попович зазначив, що ніколи не долучав людей до своєї організації, адже молодь сама виявляє бажання стати частиною команди Кличка.

«Я вихваляю свою політичну партії, але й ганьблю, як і всіх інших. Наша кількість зростає у геометричній прогресії, але проблема у тому, щоб знайти тих, хто готовий працювати», - сказав Попович.

Він також зауважив, що для охочих долучитись є досить жорсткий підбір: «Ми дивимось, чи працювала людина у інших партіях. Всі дійсні члени молодіжного крила реєструються на веб-сайті, де і висвітлюють громадську діяльність. Я розумію, що багато із них матиме бажання спробувати себе як кандидата у депутати місцевих рад. Коли будуть вибори, ми моніторитимемо роботу, дивитимемось, як претендент працював».

За його словами, показником ефективності буде кількісне наповнення особистого блогу на веб-ресурсі, наприклад, 30-40 повідомлень про пророблену роботу.

За словами Івана Поповича, жодного фінансування молодіжне крило немає.

«Говорити про фінансування треба тоді, коли покажеш якусь роботу і результат. Усі проекти робимо своїми силами, долучаємося, просимо допомоги в інших людей», - сказав Попович.

Він також зізнався, що має певні претензії до  найближчого оточення лідера партії УДАР Віталія Кличка, але порад йому не дає.

«Він (Кличко, - ред) є поважна людина в Європі. Якщо він йтиме на президентські вибори, то зможе залучити інвестиції в Україну, адже світові інвестори бояться вкладати гроші в Україну», - сказав Попович.

Також він наголосив на тому, що в молодіжці політичних сил гроші не заробити.

«Якщо хтось йде в політичну партію, щоб мати гроші, то їх не заробити, а якраз навпаки, "попадете" на гроші, адже всі ініціативи ми реалізовуємо власним коштом», - сказав він.

За словами Івана Поповича, у молодіжного крила партії Кличка немає у Львові офісного приміщення: «Я не бачу такої потреби. Треба ходити і спілкуватися з людьми. Я сам можу приділяти час і зайнятися поштою. Якщо є потреба, то ми працюємо у центральному обласному штабі партії на вулиці Наливайка».

Скільки точно членів налічує його організація, він не знає: «Прихильників багато, але важливо, щоб долучалися нові люди».

Наступна зустріч запланована із представником молодіжного крила ВО «Батьківщина».

Підготувала Анна Новик.

Фото: golos.zp.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ