Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Маємо зрозуміти, що відбувається з безпекою на кожній шахті

Прем‘єр-міністр України Володимир Гройсман пізно ввечері 2 березня відвідав шахту "Степова", на якій внаслідок вибуху загинуло 8 шахтарів. Він розпорядився виплатити компенсації сім’ям загиблих та постраждалих, а також створити державну комісію для вивчення питання безпеки на українських шахтах.

2 березня на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля» стався вибух. В момент трагедії під землею було 172 гірники. На аварійній ділянці – 34. Внаслідок обвалу породи загинуло 8 шахтарів, іще 19 з різним ступенем травм були госпіталізовані.

Після трагедії на шахті «Степова» Прем’єр-міністр Володимир Гройсман скасував усі заплановані заходи та відвідав місце трагедії пізно ввечері.

Під час брифінгу із журналістами голова Уряду висловив співчуття. «Хочу висловити свої людські співчуття до великої втрати восьми шахтарів, котрі загинули на шахті. Це величезна втрата для родин та колективу. Жодне вугілля не коштує загибелі людей, - зазначив Володимир Гройсман, - Ми не можемо повернути хлопців. Прийнято рішення про виділення кожній родині по 500 тис. грн, також буде відповідна компенсація від соціальних фондів. Загальна компенсація буде від 600 до 700 тис. грн».

Окрім того, внаслідок трагедії 19 шахтарів були госпіталізовані. «Якщо буде потрібно когось перевезти в Київ – я організую літак. Всім необхідним ми забезпечимо, аби підтримати травмованих госпіталізованих. Усі постраждалі внаслідок трагедії отримають компенсацію».

Попередньо причиною трагедії став спалах суміші повітря та метану. «Наскільки мені доповіли, відповідні датчики, які мали сигналізувати про небезпечний рівень метану, – не сигналізували про це. Чому так відбулось, пояснень нема. Але слід розібратись. За результатами роботи комісії ми зробимо висновки щодо відповідальності в трагедії усіх і без виключень», - розповів прем’єр-міністр під час брифінгу.

1/2

3 березня уряд ухвалив рішення про створення державної комісії. «Це той випадок, коли потрібно розібратись не лише в тому, що відбулось тут, на шахті «Степова». Необхідно зрозуміти, що відбувається з безпекою на кожній шахті в Україні. Це пріоритет номер один», - наголосив Володимир Гройсман.

В цьому році уряд виділив 1 млрд 800 млн грн на модернізацію шахт. «На засоби захисту нам потрібно 200 млн грн. Я взяв на себе зобов’язання додатково виділити ці кошти для забезпечення шахтарів індивідуальними засобами захисту», - зазначив прем’єр-міністр.

Окрім того, Володимир Гройсман наголосив, що 1 березня, під час прямого ефіру на телебаченні він говорив міністру енергетики Ігорю Насалику, що врешті решт необхідно вирішити питання щодо модернізації українських шахт. «Це було іще до трагедії. Ми домовились, що максимум протягом двох тижнів буде презентований чіткий план по кожній шахті», - наголосив він.

Нагадаємо, що Президент Петро Порошенко оголосив 3 березня всеукраїнську жалобу через трагедію у Львівській області та доручив Кабінету Міністрів перевірити всі вуглевидобувні підприємства на предмет дотримання норм безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ