Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Від влади вимагають пояснень: чому Львів нагадує місто, у якому ввели воєнний стан?

фото: Сергій Бобра, Гал-інфо
фото: Сергій Бобра, Гал-інфо
фото: Сергій Бобра, Гал-інфо
фото: Сергій Бобра, Гал-інфо
фото: Сергій Бобра, Гал-інфо
фото: Сергій Бобра, Гал-інфо
фото: Сергій Бобра, Гал-інфо
фото: Сергій Бобра, Гал-інфо
Гал-інфо
Гал-інфо
Варта1
Варта1
фото: Сергій Бобра, Гал-інфо
фото: Сергій Бобра, Гал-інфо
1/7
Міський голова Львова Андрій Садовий учора, 8 червня, звернувся із заявою до МВС, у які начебто повідомив, що його життю загрожує фізичне знищення. Відтак, він попросив забезпечити йому охорону, зокрема, під час сесії Львівської міської ради, яка мала відбутися сьогодні, 9 червня. Про це повідомила активістка, голова ГО «Варта 700» Наталія Шелестак.

За її словами, до Львова прибули бійці підрозділів Нацгвардії, які дислокуються не у Львові. А операцією безпосередньо керує один із заступників міністра МВС.

Водночас за словами депутата Маркіяна Лопачака,  під час спілкування з правоохоронцями йому стало відомо, що на момент сесії  у львівській Ратуші було до 500 бійців Нацгвардії. Кілька сотень працівників МВС розташувались довкола Ратуші. Журналіст Гал-інфо бачив дві нові криті вантажівки, припарковані на бічній  вуличці біля Львівської ОДА.

За словами активістів, такі діє є неприйнятними. Вони вимагають пояснень від влади Львова.

Наталя Шелестак заявила,  що особисто зверталася до міського голови Львова, просила вийти до людей і надати відповідні пояснення. Що коїться у Львові? Чому  біля Львівської міської ради і біля Львівської ОДА зосереджена неймовірна кількість нацгвардійців у касках, бронежилетах, зі щитами, кийками та зброєю.     

У прес-службі Львівської міської ради кажуть, що не знають, де у цей час перебуває міський  голова Львова Андрій Садовий, який не прийшов на сьогоднішню сесію. Також Маркіян Лопачак повідомив, що учора, 8 червня, Андрія Садового не було на засіданні колегії.

Нагадаємо, сьогодні, 9 червня, вхід до Львівської міської ради, де мало відбутися чергове сесійне засідання, був заблокований. Його блокували представники поліції і Нацгвардії, не пускаючи активістів та протестантів до міської ради. Було застосовано металеві парапети. Це вперше за останній час в хід до Ратуші був перекритий.

На той час біля входу до міської ради вже організувалось кілька пікетів. Згодом пікетувальники, що були в уніформі, вдались до штурму міської ради. Їм вдалось подолати металеву загорожу, однак у саму Ратушу вони не потрапили. Поліція і Нацгвардія заблокували вхід.

Як стверджують очевидці, в цей момент хтось застосував сльозогінний газ. Газ поширився на другий поверх Ратуші. Роботу сесії Львівської міської ради було перервано. Згодом сесію передчасно закрили.           

Серед пікетувальників є кілька груп. Одна з них вимагає звільнити нового директора ЛКП "Лев" Оксану Кошак, інша - навести лад на Привокзальному ринку, третя - колишні учасники АТО, четверта жадає відповідей від влади щодо ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі. 

Також додамо, що загалом у місті вельми напружена атмосфера, до чого спричинилася пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі, під час гасіння якої загинуло три пожежники. Тіло четвертої жертви - працівника ЛКП "Збиранка", не знайшли досі. Сільська рада Великих Грибович ухвалила рішення заборони довіз сміття зі Львова. На міського голову Андрія Садового покладають левову частку відповідальності за те, що сталося.   

Водночас, як повідомила в коментарі Гал-інфо речниця ГУ НП у Львівській області Світлана Добровольська, правоохоронці-поліцейські охороняли порядок на площі Ринок, оскільки там передбачались чотири масові заходи під час засідання сесії Львівської міської ради. Присутність бійців Нацгвардії, за її словами, мали б пояснити представники Нацгвардії.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ