Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Юлія Ткач: І чоловік, і син зараз заміняють спаринг-партнерів

Львівська борчиня Юлія Ткач у лютому стала чемпіонкою Європи.
Юлія Ткач

Вже наприкінці березня мав відбутися ліцензійний турнір в Будапешті, результат якого міг би підтвердити або спростувати претензії українки на медалі Олімпіади-2020. Та турнір, як і самі Ігри перенесли. Про життя та тренування в умовах карантину Юлія Ткач розповіла для «Гал-Інфо».

Юліє, чи здивував Вас перенесення Олімпійських Ігор?

Зважаючи на події, які відбувались у світі, перенесення Олімпійських Ігор був очікуваним рішенням. Найгіршим сценарієм могло бути їх скасування. Ми не можемо змінити ситуації, яка зараз відбувається, тому пристосовуємось і продовжуємо підготовку. Здоров’я нас і наших рідних є найважливішими в нашому житті.

Як зміниться Ваша підготовка, зважаючи на перенесення Олімпійських Ігор?

Наразі підготовка кардинально змінилась, бо Ігри відтермінували і ми не маємо повноцінної змоги тренуватись(відвідування залу і спаринги). Проте тримаємо себе в формі та тренуємось вдома. Включаємо уяву та придумуємо якісь цікаві тренування.  Мені за спаринг-партнера може бути і чоловік, і син.

Чи бачите позитивні моменти у перенесення Олімпійських Ігор?

Завжди і в будь-якій ситуації потрібно шукати позитивні моменти. Наприклад, тепер маємо ще більше часу, щоб краще підготуватись до Олімпіади, цілий рік активного спортивного життя. Ми творимо історію, адже перенесення Олімпіади увійде в історію спорту і ми будемо частиною цієї події ....

Ліцензійний турнір у Будапешті скасували. Як тепер відбуватиметься кваліфікація на Олімпійські Ігри?

Наразі відповіді на запитання коли відбудуться  ліцензійні турніри немає. Чекаємо закінчення карантину. Але ліцензійні турніри точно будуть.

Який зараз найближчий з запланованих турнірів? Скільки часу необхідно буде аби вийти на пік форми?

Я нічого відповісти не можу, адже не ясні точні терміни карантину та яка буде подальша ситуація із пандемією. Я намагаюсь підтримувати себе в формі, щоденно тренуюсь. Звичайно це не замінює повноцінних тренувань на килимі, проте дозволяє не запускати спортивну форму.

Як проводите карантин?

Карантин проводжу досить активно. Вчу із сином уроки, а їх дійсно багато, готую різні  смачненькі страви та випічку плюс всі хатні обов’язки: всіх накормити, щось помити чи попрати. Дуже багато часу бавлюся із сином, знайшла час поприбирати у всіх куточках квартири, зробила перестановку, щоденні тренування...

Як зараз відбувається навчання у вашого сина? Скільки часу приділяєте його навчанню?

Нам дали завдання і ми його виконуємо. Також на сайті науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» отримую потрібний матеріал. Два рази на тиждень у нього онлайн-урок із англійської. Ми щодня пишемо математику або письмо, також щовечора читаємо. Знаходимо час для занять фізкультурою та займаємось творчістю. Ми на карантині не сумуємо.

Деякі українські спортсмени взяли участь у "Всеукраїнській школі онлайн", де знялися для уроків фізкультури. Чи хотіли би взяти участь у цьому та як ставитеся до такого формату занять спортом (перед екраном)?

Зараз такий період, що все онлайн, тому уроки фізкультури також дуже цікавий варіант. Діти сидять цілий день вдома, тому руханка дуже корисна. Це цікавий проєкт  і, думаю, я б не відмовилась від участі. Завжди приємно брати участь в цікавих та корисних проєктах. Як дорослі, так і діти не повинні забувати про активність під час карантину і займатись фізкультурою в домашніх умовах. Зараз дуже багато різних відео, соцмережі переповнені, лише було б бажання.

Тарас ЖеребецькийГал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ