Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Юрій Томин: Очікую на аншлаг та найкращу гру команди

У середу, 11 грудня, львівський волейбольний клуб «Барком-Кажани» зіграє перший матч 1/16 фіналу Кубка ЄКВ. У палаці спорту «Галичина» (вул. Керченська, 8) у Львові підопічні Угіса Крастіньша зіграють проти грецького «ПАОКа». Початок матчу - 19:00.
Федерація волейболу України

Матч-відповідь між цими командами відбудеться у Салоніках 19 грудня. Про підготовку до домашнього матчу та усі цікавинки навколо цього двобою кореспонденту Гал-інфо розповів один з лідерів команди, діагональний Юрій Томин.

Юрію, як готуєтеся до матчу проти грецького «ПАОКа»? Над чим найбільше «Кажани» працюють на тренуваннях?

Готуємося на максимумі. Працюємо у звичному режимі, як то кажуть, готуємося показати свою найкращу гру. У матчі з греками нам головне показати свій волейбол, а як буде грати суперник, це уже інша справа. Сьогодні ввечері після тренування будемо переглядати їхні матчі. Немає такого, що ми готуємося під суперника конкретно чи під якогось гравця. Знаю, що у складі «ПАОКа» є сильні гравці. Зокрема, росіянин Дмитро Ільїних, олімпійський чемпіон Лондона. Свого часу з ним зустрічалися на майданчику, коли я грав за харківський «Локомотив», який паралельно виступав у чемпіонаті Росії. Тоді Ільїних грав за команду з Бєлгорода.

Чи можна сказати, що зараз «Кажани» перебувають «на ходу»? Чи можна такі висновки робити після матчів чемпіонату України, де клас нашої команди відрізняється від суперників?

Клас дійсно відрізняється. Ми стараємося завжди показувати найкращий результат на майданчику, але, на жаль, не завжди у нас це виходить. Не вдається увесь час перемагати з рахунком 3:0 і на це є свої причини. На матч з «ПАОКом» чекають вболівальники. Можна сказати, що це матч сезону. Звичайно, усі будуть старатися зіграти якнайкраще у цьому поєдинку.

Ви сказали, що ще не бачили матчів «ПАОКа» у відеозаписі. Все-таки, якого рівня ця команда?

Це команда високого рівня. Знаю, що у цій команді на початку сезону працював український тренер Юрій Філіппов, а його син Дмитро був зв’язуючим в команді. Були в команді і гравці з Куби, однак через певні конфлікти в середині колективу гравці і тренерський штаб змінилися. Наскільки мені відомо, Дмитро Філіппов залишився у цій команді, однак мені невідомо чи він прилетів до України.

На якому рівні зараз волейбол у Греції?

Перших кілька команд хорошого рівня. То й же Дмитро Ільїних навряд чи поїхав би в Грецію якби там не пропонували хороші фінансові умови. Там зараз багато легіонерів. Щодо «ПАОКа», то ця команда зараз не лідер в турнірній таблиці. На це є свої причини, оскільки відбулася зміна тренера та гравців.

Кілька днів тому «Кажани» здобули дві перемоги над командою «Житичі-ЖНАЕУ» у чемпіонаті України. Чи можна ці матчі назвати підготовкою до єврокубків?

Якщо говорити за себе, ці матчі для мене одні з найгірших за увесь сезон. Втім, команда результат показала, зіграла добре. У чемпіонаті України якщо в тебе щось не вдасться, ти чи команда це може поправити у наступних матчах. В єврокубках можна програти один матч і, по суті, вилетіти з турніру. Тут ми не маємо права на помилку. Тут кожна партія на "вагу золота".

Ви – родом з Коломиї. Чи варто очікувати прихильників волейболу з Коломиї на матч проти «ПАОКа» у Львові?

Звичайно, ті люди, які цікавляться волейболом, знають про матч з «ПАОКом». Зараз є трансляції, тому чимало людей хочуть дивитися прямий ефір. У Коломиї нам підтримка також забезпечена. Пряма трансляція, звичайно, вбиває відвідуваність, але і без неї нікуди. Далеко не всі вболівальники мають можливість приїхати на матч до Львова.

Чи очікуєте аншлаг на трибунах?

Так. Згадуючи минулий єврокубок, думаю, так само і буде в цьому році. Звичайно, приємно грати, коли зал переповнений.

Щоб потрібно зробити, щоб на чемпіонат України приходило стільки вболівальників як на єврокубки?

(Думає…). Навіть не знаю що сказати. Потрібно, щоб ігри були цікавими, з більшою інтригою. Можливо, потрібно, щоб і чемпіонат був цікавіший. Для прикладу, з «Серцем Поділля», як на мене, були дуже цікаві наші матчі. Сподіваюся, що після матчу Кубка ЄКВ буде більше людей на трибунах палацу спорту «Галичина».  

Куди реально, на Вашу думку, дійти «Кажанам» у Кубку ЄКВ?

Багато чого залежить від сітки. Нам зараз попалася команда, яка відверто непроста. Нам міг попастися суперник дещо слабшого рівня. Якщо ми пройдемо ПАОК, то у сітці нам може потрапити далі легший суперник.

Не так давно збірна України під керівництвом тренера «Кажанів» Угіса Крастіньша успішно виступила на чемпіонаті Європи. Чи будуть тепер у Європі по-іншому дивитися на українські клуби?

Будуть по-іншому дивитися на гравців збірної. Рівень збірної дійсно підняли, а щодо нашого чемпіонату, то тут уже буде важливо скільки гравців збірної буде у тому чи іншому клубі. Чимало гравців збірної України виступають за кордоном, і це ні для кого не є секретом. Користуючись можливістю, ще раз запрошую усіх шанувальників волейболу на трибуни палацу спорту "Галичина" у Львові. Нам потрібна підтримка вболівальників у цьому поєдинку. 

На фото: Юрій Томин отримує нагороду найкращого гравця Суперкубка України з рук президента Федерації волейболу України Михайла Мельника

Богдан ПастернакГал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ