Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чергова неправда від «Самопомочі»

Ніколи раніше не писав блогів. Та й не люблю нікого ні в чому звинувачувати, бо звик доводити правоту своїми вчинками. Але сьогодні накипіло і я просто не можу промовчати. Отже, що вчора відбулось на нашому пленарному засіданні Львівської обласної ради?

Ми розглядали кілька питань, які стосувались цьогорічного обласного бюджету. Спочатку ми розглянули питання «Про внесення змін до обласних програм та показників обласного бюджету». Зокрема, одним з підпунктів ми внесли зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020 роки і затвердили перелік заходів, які фінансуватимуться з обласного фонду охорони навколишнього середовища на суму 106,7 млн грн. Із цих коштів майже 20 млн. грн. будуть скеровані на реалізацію Меморандуму щодо поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються у м. Львові. Зокрема, близько 13 млн грн на закупівлю техніки та 5 млн. грн. на рекультивацію полігонів та незаконних сміттєзвалищ. Цей пункт порядку денного набрав необхідну кількість голосів у сесійній залі, і ми зможемо ці кошти скерувати містам області, які зголосились підтримати львів’ян у скрутний для них час. І так, фракція «Самопомочі» за це рішення голосувала!

Але це була лише половина (!!) того, що ми мали зробити, щоб виконати зобов’язання обласної ради в рамках згадуваного Меморандуму.

Після того ми розглядали питання «Про уточнення показників обласного бюджету Львівської області». Це рішення передбачало, поміж іншого, виділення ще 15 млн. грн. для реалізації Меморандуму, а конкретний постатейний розподіл цих коштів ми маємо зробити на наступному пленарному засіданні, яке відбудеться 11 травня. Лише проголосувавши ці два питання, ми повністю виконали б свої зобов’язання перед львів’янами і мешканцями Львівщини в рамках Меморандуму. А тут уже фракція «Самопомочі» за це рішення повним своїм складом не голосувала! На щастя ми впорались без неї!

Результати голосування фракції «Самопоміч» за питання порядку денного «Про уточнення показників обласного бюджету Львівської області на 2017 рік».

Ми зараз почуємо, що вони за це рішення не проголосували, бо там окрім тих 15 млн грн передбачалось фінансування і інших заходів. Так, це правда. Ми також виділили кошти і на інші заходи: на компенсацію за пільгове перевезення до 1 липня - 15 млн. грн. (тим часом в області і далі буде реалізовуватися пілотний проект щодо монетизації пільг; на збільшення фінансування мікропроектів ще на 10 млн грн (а це близько 80 мікропроектів місцевих громад); на ремонт доріг додатково ще понад 24 млн грн; на впровадження електронної медичної картки пацієнта в обласних закладах охорони здоров’я 2 млн грн; на надання кредитів для учасників АТО (1 млн грн) в рамках програми підвищення конкурентоспроможності. Також, на жаль, ми продовжуємо спрямовувати кошти на виготовлення пам'ятних знаків на могилах загиблих під час проведення АТО (1, 26 млн грн) і, знову на жаль, ми змушені дофінансовувати заробітні плати працівників облдержадміністрації, бо хочемо, щоб і там люди отримували більш менш достойну плату за свою роботу (але зауважу, що цьогоріч ми вдвічі зменшили таку допомогу – з 18 до 9 млн грн). І за це все «Самопоміч» теж не голосувала!

А тепер згадаємо заяву «Самопомочі» щодо тиску на Парасковію Дворянин, яка, на момент появи цієї заяви, ще займала посаду першого заступника голови обласної ради, де було так красиво і пафосно написано, що «…в Україні працює політична сила (читайте «Самопоміч»), яка єднає людей навколо правди і піднімає довіру українців до влади…». Так от, сьогоднішні голосування «Самопомочі» показали, що говорять вони не правду, а лише напівправду. Тому й довіра до них виглядає, як напівдовіра. І рейтинги, які вони самі собі малюють, теж напіврейтинги.

І не потрібно піарщикам «Самопомочі» здіймати такий ґвалт, звинувачувати журналістів, які написали правду, і розсилати полум’яні заяви про те, що їхні роботодавці проголосували за виділення коштів містам, які підписали Меморандум про вивіз сміття. До речі, добре, що вони вже перестали цей документ називати Меморандумом щодо зняття сміттєвої блокади. Може ще трохи часу мине, і ми побачимо справжні, а не ілюзорні, голосування в сесійній залі «Самопомочі» за такі важливі рішення. Може врешті представники цієї партії продаватимуть усю нерухомість, яка належить місту Львову, виключно на аукціонах, а не кричатимуть про це лише в сесійній залі Львівської обласної ради. Може врешті вони зрозуміють, що напівправда – це брехня, яку вони хочуть подати всім нам, як правду.

Олег Домчак - голова бюджетної комісії Львівської обласної ради

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ