Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дах протікає, а вбиральня - на вулиці: на Львівщині відремонтують школу

З початком навчального року актуальним є питання умов, у яких перебувають діти під час навчального процесу. На жаль, не всі школи перебувають в задовільному стані. До мене як до народного депутата звернулась директор Верхньорожанківської ЗОШ (Львівська область) Оксана Пинів. Вона повідомила, що будівля школи потребує капітальної реконструкції: пічне опалення спричиняє безліч незручностей, дах в аварійному стані, нема енергоощадних вікон та внутрішньої вбиральні, руйнується фундамент. Одним словом, стан будівлі критичний, і через це навчання проводиться у дві зміни.

У січні 2016 року спільно з керівництвом закладу ми почали активну роботу  з реалізації проекту «Реконструкція школи з добудовою».

Вже у лютому надійшли перші офіційні відповіді від сільської ради та Сколівської  райдержадміністрації про можливу фінансову підтримку проекту. Тобто, було погоджено співфінансування проекту на місцевому рівні, а це є головною умовою для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Важливим етапом було домогтись включення саме цього проекту до переліку рекомендованих районних та обласних заходів на поточний рік.

У лютому я отримала відповідь на депутатське звернення від Львівської облдержадміністрації, де зазначалось, що пакет документів отримано, а проект перебуває на конкурсі оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

У квітні 2016 року регіональна комісія з відбору проектів при Львівській обласній раді повідомила про те, що проект буде пропонуватись до фінансування у 2016 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку та буде надісланий до Мінрегіону, який в подальшому включив вищезазначений проект до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України про фінансування у 2016 році.

Відповідь Мінрегіону на депутатське звернення у червні 2016 року підтверджує включення проекту до рекомендованих для фінансування Міністерству фінансів України.

У результаті спільної роботи з керівництвом навчального закладу, а також постійному депутатському контролю з Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів передбачено фінансування в сумі 5 мільйонів гривень на проект «Реконструкція з добудовою Верхньорожанківської школи I-II ст. на 180 учнівських місць в с. Верхня Рожанка Сколівського району Львівської області» на поточний рік. Загальна сума фінансування – 20 мільйонів. Перший етап фінансування - це вже маленька перемога і необхідний крок для того, щоб діти здобували освіту у комфортних умовах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ