Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Мозок народу і 3 дієві способи його «винести». Чому Тимошенко не задекларувала Савченко?

Путін із запізненням отримав подарунок на день народження від Юлії Тимошенко. Як думаєте, що це? Новий газовий контракт? Коса? Ні, Юля вирішила бути оригінальною, і подарувала Путіну – Надію. Звучить неоднозначно? Так воно і є!

Надія Савченко знову в Москві, але цього разу не за гратами, а під гратами.  Поїхала, каже, підтримати наших хлопців, над якими в Росії відбувається судилище.  Мета більш ніж благородна. Звичайно ж Карп’юку і Клиху було приємно побачити в залі когось із українців, наш прапор, почути слова підтримки і т.д.  І всі б поаплодували льотчиці, при чому стоячи, ще й підозрюю, що на біс би покликали, якби ми із Вами впродовж 2 років не намагалися видерти її із лап кремлівського карлика, і якби її не засудили до 22 років за вбивство російських журналістів.

Але найцікавіше – зовсім інше. Невже Путін настільки дурний, а ФСБ настільки сліпе, що не помітило, як Савченко прилетіла в Москву? Є, звичайно, варіант, що Надю туди доставили «Новою поштою», але він малоймовірний. Відповідно у суспільства й у ЗМІ виникло запитання: «Чуваки, а хто з Путіним домовився?». Першою під удар потрапила жінка, яка не так давно казала, що львів’яни хочуть повернути Януковича і його братків до влади. Невпинно працююча  – Юлія Володимирівна.

Ось як вона виправдовувалась: "Надя поїхала, бо вона ні до кого не достукалася. І вона поїхала сама на територію Росії, ризикуючи своїм життям, ризикуючи своєю свободою, щоб бути на суді у наших ув'язнених. Вона зробила ще один героїчний вчинок. Я намагалася її відмовити, я намагалася переконати її не ризикувати своїм життям, та Надія була невблаганною. Та я сподіваюся, що вона повернеться назад".

Добре, що це стаття, а не ефір на радіо, бо  сльози заважають мені говорити. Браво! Я бачив її обличчя, коли вона це говорила, і скажу Вам, що Ді Капріо б позаздрив.

У свою чергу, російський адвокат Марк Фейгін, який раніше захищав Савченко, а нині допомагає іншим українським політв’язням, відреагував на поїздку народної депутатки до Росії хоч і дипломатично, але досить неоднозначно. "Надія Вікторівна - дуже імпульсивна людина, вона щиро хоче допомогти, але не знає, як. І запитати у тих, хто обізнаний, вона вважає непристойним. А це неправильно. У деяких людей варто було б запитати поради, як краще вчинити. Те, що її пропустили ... Тут чималу руку доклало її оточення, яке домовлялося з певними людьми в Росії, щоб це пройшло безболісно. Вони зробили їй ведмежу послугу "

 А знаєте, що б там хто не говорив, я маю на це все власну версію. Надя Савченко останнім часом дуже погладшала, а в «Мордорі» їй просто легше на дієті сидиться.

Юлія Володимирівна вже подала свою Е-декларацію. І я знайшов там мільйони гривень готівкою, багатого чоловіки, хати, землі, але не знайшов там Наді Савченко. Як то так взяти і Надю не задекларувати? 

113 тисяч чиновників вже подали свої Е-декларації. І всіх їх, на жаль, я оглянути не встиг, але я зібрав для Вас Топ: 3 депутати, які своїми деклараціями винесли суспільству мозок і змусили мільйонерів зі списку Форбс відчути себе «лохами».

Почнімо із «наша поліція нас береже» – Авакова Арсена Борисовича. Чоловік задекларував колекцію монет Російської, Австро-Угорської імперій, а також Римської (2 ст. до н.е. - 20 ст. н.е.), зброю 17 століття та колекцію етикеток від вин. Добре, що ще корки не збирає. Крім того, близько сотні картин, серед яких і роботи Пабло Пікассо, раритетні меблі, антикварні дзеркала і т.д. Пам’ятаєте, фільм такий був: «Ніч в музеї»? Так от, в Авакова кожна ніч - в музеї. Як бідний чоловік витримує? Ну, тішить, що хоч комусь реформування поліції пішло на користь. 

Ще один бідний - депутат від "Волі народу" Олесь Довгий. Він задекларував скульптуру "Жінка на колесах", рушницю Merkel 12 калібру, сподіюсь, не Angela Merkel, бо вона йому потім вистрілить, чую. Також Довгий володіє торговими марками "Довгий", "Олесь", "Олесь Довгий" і тими ж назвами англійською. Також подейкують, що в депутата є шестеро синів. Одного він назвав Олесь, другого - Довгий, а третього Олесь Довгий. Решта синів так само, але англійською мовою. Ну, і найунікальнішим виявився депутат від БПП – Анатолій Матвієнко. Він задекларував (увага!) будівлю храму Успіння Пресвятої Богородиці у Бирлівці Вінницької області.

От так собі: дядько взяв і задекларував церкву. Мені здається, цю трійцю «бєлих лошадей» треба до психотерапевта відправити.

Мало не забув, Парасюк задекларував годинник, який йому подарував Миколай, а Лозовий задекларував святі мощі.

І на завершення: думка з цього приводу Олексія Черняка – багаторічного учасника списку Форбс: После опубликования электронных деклараций украинских чиновников все участники списка Форбс почувствовали себя лохами!

Володимир Мельник, радіо "Львівська хвиля"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ