Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЗРК "Стріла-10" міг потрапити до рук терористів на Донбасі лише з РФ

В самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" постійно заявляють про те, що все наявне у них озброєння – трофейне, а амуніція передана "волонтерами", що підтримують бойовиків.

Днями офіцер ЗСУ Анатолій ʺШтірліцʺ Штефан на своїй сторінці у Фейсбук опублікував відео, на якому зафіксовано військову техніку, а саме: ЗРК ʺСтріла -10ʺ, який є на озброєнні угруповань бойовиків ʺЛНРʺ і ʺДНРʺ. ʺНа це раз ʺшахтаріʺ з 1 АК окупантів дістали аж цілі батареї ППО, оце треба вчитися. І авжеж вони у шахтах їх взяли прямо з екіпажами їхтамнетівʺ, - повідомляє Анатолій Штефан.

https://www.facebook.com/anatoliy.shtefanshtirlitz.7/videos/193891508236469/

ЗРК ʺСтріла -10ʺ призначений для візуального спостереження та знищення повітряних цілей на малих висотах. Прийнятий на озброєння в 1976 році.

2 липня 2014 року на вулицях окупованого Луганська, під час проходження колони бойовикі, було зафіксовано три БМП-2 та ЗРК ʺСтріла-10ʺ. А вже 16 липня 2014 року у ЗМІ була оприлюднена інформація з посиланням на РНБО, що на озброєнні терористів з'явився самохідний зенітно-ракетний комплекс ʺСтріла-10ʺ. В РНБО підкреслювали, що такий комплекс міг потрапити в руки терористів лише з Російської Федерації.

В серпні 2014 аналітичним відділом ГІ ʺПрава Справаʺ було встановлено скупчення на автобазі в м. Ровеньки важкої бронетехніки, ЗРК та живої сили незаконних збройних формувань. 23 серпня 2014 року в результаті високоточного удару Збройних Сил України по виявленому об’єкту розвідкою підтверджено повне знищення бази терористів. ʺУ місті Ровеньки Луганської області було встановлено скупчення на автобазі близько 40 броньованих машин, 3 ЗРК типу ʺСтріла-10ʺ і до 500 найманців незаконних збройних формувань. Ймовірно - це екіпажі виявленої технікиʺ, - розповіли тоді в штабі АТО.

https://glavred.info/…/288259-na-luganshchine-sily-ato-unic…

26 жовтня 2015 року місцевими джерелами ʺПрава Справаʺ була зафіксована наявність важкої бронетехніки бойовиків, зокрема ЗРК ʺСтріла -10ʺ, на територіях промислових баз, що розташовані за адресою: пров. Краснодонський, поруч з базою ЛСТК.

https://www.obozrevatel.com/…/39278-chi-vidvodyat-vazhku-br…

Примітно, що бойовики ʺЛНРʺ змушені були підтвердити інформацію ʺПрава Справаʺ про місце знаходження своєї бази в Луганську. 7 листопада на Youtube-каналі бойовиків ʺЮго-ВОСТОК информационно-аналитическое агентствоʺ було опубліковане відповідне відео. На відео бойовиків можна побачити територію в районі промислових баз у пров. Краснодонський, на якій розміщуються військова техніка терористів.

https://myrotvorets.news/bojovyky-lnr-pidtverdyly-informa…/…

Варто зазначити, що це не перший випадок,коли бойовики вимушені підтвердити наявність живої сили і техніки в тому чи іншому місці їхнього базування після оприлюднення відповідної оперативної інформації ГІ ʺПрава Справаʺ.

У травні 2016 року ʺПрава Справаʺ повідомила, що в районі тимчасово окупованого м. Ровеньки Луганської області розквартировано підрозділ ЗС РФ загальною чисельністю до 200 чоловік Крім живої сили, зафіксовано присутність 7 одиниць РСЗВ ʺГрадʺ, три ЗРК ʺСтріла-10ʺ, дві бмп та чотири бтр. Тоді, за інформацією місцевих джерел організації, з території Ростовської області (РФ) на територію тимчасово окупованих районів Луганської області були передислоковані окремі підрозділи 35-ої окремої гвардійської мотострілецької бригади (місце постійної дислокації - Алейськ (Алтайський край), в/ч 41659). 35-та бригада входить до складу 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу.

https://galinfo.com.ua/…/sniegyrov_v_okupovanyh_rovenkah_za…

Наразі одним з місць дислокації важкої бронетехніки і ЗРК бойовиків в окупованому Луганську є база ʺТранспелеʺ ТОВ ʺЛаа-Трансʺ.


Крім того, наявність важкої бронетехніки бойовиків зафіксовано на території АТП 10927 за адресою: м. Луганськ, вул. Оборонна, 101-а. На території АТП створено базу для капітального ремонту пошкодженої бронетехніки бойовиків.

Дмитро Снєгирьов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ