Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1000 букетів первоцвіту, які браконьєри хотіли продати, прикрашатимуть львівські парки

Первоцвіти, які були вилучені під час рейду-перевірки у лютому, прижились у Ботанічному саду. Після закінчення слідства підсніжники будуть висаджені у львівських парках. Про це сьогодні, 7 березня, „Гал-info” повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Нагадаємо, під час проведення Всеукраїнської тематичної природоохоронної акції «Первоцвіт-2008» у Львові було організовано рейд-перевірку за дотриманням вимог природоохоронного законодавства. У якому взяли участь інспектори державної екологічної інспекції в Львівській області, співробітники управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУ МВС України в Львівській області, представниками громадської організації «Служба охорони природи».
Під час перевірки було виявлено і затримано велику партію контрабандних первоцвітів. Торгівці із Закарпаття намагались продати за гуртовим цінам 1000 букетів шафрану Гейфелевого виду, який занесеного до Червоної книги України. Загальна кількість вилучених квітів становить понад 10 тис. штрафу. Розмір завданих державі збитків 120 тис. гривень.
Відразу після вилучення, управління екології та благоустрою звернулось до науковців ботанічного саду Львівського національного університету імені Івана Франка з проханням висадити зірвані квіти.
Нагадаємо, що відповідно до ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340 до 510 грн з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб – від 510 до 850 грн з конфіскацією незаконно добутого.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ