Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

10-11 квітня у Львові відзначать 98-річчя Пласту

У Львові під час святкування 98-річчя з дня заснування Пласту, що пройде 10-11 квітня вже втретє інавгурують доктора Любомира Романківа Начальним пластуном. Про це повідомив сьогодні, 8 квітня, під час прес-конференції голова Львівської обласної ради пласту Юрій Леськів.

 

За його словами, 10-11 квітня у Львові відбудеться уже традиційне святкування річниці заснування Пласту. Урочистості почнуться 10 квітня з молебню в соборі Cв. Юра. Після спільної молитви буде марш від Собору до палацу Потоцьких. На площі поруч з палацом будуть проведені пластові церемоніали. Цього ж дня інавгурують Начального пластуна.

 

«Я надзвичайно радий бути знову тут, адже я родом із Жовкви, а у Львові я вперше почав пластувати. Щодо інавгурації, то вибір Начального пластуна відбувся ще торік, і я вирішив скласти присягу саме тепер і саме у Львові серед пластунської молоді», - розповів Всесвітній начальний пластун Любомир Романко.

 

Наступного дня, у неділю 11 квітня, у Львові відкриють меморіальну дошку Катерині Зарицькій – на вулиці з однойменною назвою. Звідти розпочнеться теренова гра – квест для пластунів. Після неї на Личаківському кладовищі відбудеться завершальний молебень та покладання квітів до могил видатних пластунів.

 

Начальник управління сімї молоді та спорту Львівської місії ради Юрій Наконечний, зазначив, що не кожна організація в світі може похвалитись такою історією як Пласт. І розповів, що у Львові 2012 рік матиме безліч цікавих та важливих подій, адже окрім проведення у нас «Євро-2012», пройдуть урочистості з нагоди 100 річниці застування пласту. «Я уже мав розмову з Андрієм Садовим, ми говорили про заходи, які плануються на святкування річниці, і через два роки у Львові слід очікувати багато друзів-скаутів із різних країн світу», - розповів він.

  

Довідка.

 

Любомир Романків є провідним науковцем світу в галузі комп’ютерних технологій та Начальним пластуном, який є  головним репрезентатором Пласту у світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ