Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

104 рішення про землю переглянуть у Винниках

104 рішення і розпорядження про виділення/відведення землі планують переглянути у Винниках. Про це „Гал-info” повідомив депутат Винниківської міськради, голова постійної депутатської комісії із питань законності і депутатської діяльності Богдана Бень. Крім того, за його словами, в місті будуть аналізувати також і нерухомість.
„У вівторок, 20 червня, відбулося перше засідання комісії для розслідування земельних питань і відчуження незаконно проданих в 2003-2006 р. ділянок. Відразу, навіть без деального аналізу видно, що є ряд порушень при виділенні земділянок. У цілому нам потрібно переглянути 104 рішення про виділення землі. Вже за результатами першого засідання комісії ухвалено декілька рішень про відміну надання в користування землі», — відзначає Богдан Бень.
Зокрема, на наступній сесії, дата якої поки що невідома, планують повернути у власність міста ділянки, надані в користування ЖЕК (0,6 га), КП «Вінниківське» (0,415 га) і Вінниківському госпіталю інвалідів і репресованих (0,6 га).
Також на сесії хочуть задовільнити протест прокурора і скасувати результати одного з останніх земельних аукціонів, проведеного ще при старій владі. Зокрема, планують повернути 1,5 і 0,15 гектарів землі проданих за заниженими цінами фірмі під назвою «Золота рибка».
«Ми навіть не знаємо хто є власником цієї землі. Зараз всі документи в прокуратурі і ми їх навіть не бачили», — додає Богдан Бень.
Також найдовше обговорення під час першого засідання комісії торкалося питання подальших дій щодо будівлі, збудованої в міському парку Винник, матір'ю екс-міського голови Сергія Уварова — Галиною Уваровою. „Більше року тому більше гектара землі було надано їй в довгострокову оренду з правом подальшого викупу. Там побудована величезна будівля. По суті це чотири стіни без вікон і без дверей, але воно здане в експлуатацію. Ми плануємо запросити пані Галину в міськраду, щоб вона надала нам всі необхідні документи, які засвідчують законність цих рішень”, — розповів Богдан Бень.
В цілому під час керівництва минулого глави міськради Сергія Уварова незаконно було продано більше 30 гектарів землі. За словами нового міського глави Теодора Гудзяка, вартість землі була занижена як мінімум в 10 разів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ