Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

10 квітня у Львові відбудеться „круглий стіл” „Реформування державного управління і досвід нових членів ЄС”

10 квітня у Львові в Будинку Вчених відбудеться „круглий стіл” „Реформування державного управління і досвід нових членів ЄС” і офіційне відкриття програми „Державне управління і місцеве самоврядування на шляху до Європи. Передача досвіду: Центральна Європа – Україна”. Про це повідомив Олександр Чорнобиль, завідувач сектором міжнародних зв’язків, координатор програми.
Починаючи з березня цього року Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління за підтримки Фундації Роберта Боша (Німеччина) реалізує програму „Державне управління і місцеве самоврядування на шляху до Європи. Передача досвіду: Центральна Європа – Україна”. Програма реалізується під патронатом голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника та маршалка Малопольського воєводства Республіки Польща Януша Сепьола.
Програма є пілотною і унікальною в своєму роді, адже її учасниками є не найвищі посадовці з центральних органів влади, а службовці, які щодня спілкуються з громадянами.
Програма складається з двох частин. Протягом першої фази, 25 молодих українських службовців із 8 областей Західної України покращуватимуть свої професійні навички через інтенсивний 4-денний (7-10 квітня) тренінг в Львівському регіональному інституті державного управління.
25 службовців було відібрано на конкурсній основі – оцінювались їх письмові роботи, виконанs іноземною мовою. Львівська область представлена  найбільшою кількістю учасників – 10. Рівненщина делегувала 6 учасників, Закарпаття, Івано-Франківщина, Волинь і Тернопільщина – по 2, Хмельниччина – 1.  
Згодом буде відібрано 10 найкращих учасників для проходження місячного стажування в Польщі, Словаччині або Угорщині. Протягом всього стажування наставниками українських учасників будуть випускники Програми стажувань для молодих лідерів Фундації Роберта Боша, які працюють в сфері державного управління та місцевого самоврядування в Центральній Європі. Таким чином, молоді українські службовці будуть вивчати виключно практичний досвід, виключно приклади успішних реформ і інновацій, реалізованих їх польськими, словацькими або угорськими колегами.
У „круглому столі”, який передує офіційному відкриттю програми, участь візьмуть представники Секретаріату Президента України, Львівської ОДА, Представництва Європейської комісії в Україні, Фундації Роберта Боша, Фундації Конрада Аденауера, Фундації Ганса Зайделя, Центру міжнародної міграції та розвитку Німеччини, Асоціації міст України, PAUCI, Міжнародного фонду „Відродження”, Карпатського фонду тощо. Разом з учасниками програми, експертами з Польщі, Словаччини та Угорщини і науковцями Львівського регіонального інституту державного управління вони обговорюватимуть можливості запозичення центральноєвропейського досвіду реформування державного управління та перспективи реформ після парламентських виборів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ