Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

10 молодих львів’ян мають шанс пройти стажування в органах державного управління Польщі, Словаччини та Угорщини

Серед 25 учасників програми „Державне управління і місцеве самоврядування на шляху до Європи. Передача досвіду: Центральна Європа – Україна» будуть обрані 10 найталановитіших молодих людей, котрі пройдуть стажування у країнах, що нещодавно вступили у Європейський Союз.
   Програма є пілотною і унікальною в своєму роді, адже її учасниками є не найвищі посадовці з центральних органів влади, а службовці, які щодня спілкуються з громадянами, - працівники обласних та районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування рівня міста або району. Ознайомившись із європейськими ноу-хау в сфері державного управління та місцевого самоврядування українські службовці середньої і нижчої ланки спробують використати здобутий досвід в повсякденній роботі.
Програма складається з двох частин. Протягом першої фази 25 молодих українських службовців із 8 областей Західної України покращуватимуть свої професійні навички через інтенсивний 4-денний (7-10 квітня) тренінг у Львівському регіональному інституті державного управління.
Варто зауважити, що 25 службовців було відібрано на конкурсній основі -оцінювались їх письмові роботи, виконані іноземною мовою. Львівська область представлена найбільшою кількістю учасників - 10. Рівненщина делегувала 6 учасників, Закарпаття, Івано-Франківщина, Волинь і Тернопільщина - по 2, Хмельниччина - 1.
Пізніше   буде   відібрано   10   найкращих   учасників   для   проходження місячного стажування в Польщі, Словаччині або Угорщині. Протягом всього стажування наставниками українських учасників будуть випускники Програми стажувань для молодих лідерів Фундації Роберта Боша, які працюють в сфері державного управління та місцевого самоврядування в Центральній Європі. Таким чином, молоді українські службовці будуть вивчати виключно практичний досвід, виключно приклади успішних реформ і інновацій, реалізованих їх польськими, словацькими або угорськими колегами.
Організатори програми сподіваються, у випадку успішного досягнення цілей програми, у майбутньому розширити кількість учасників і, можливо, географію програми - до всеукраїнського масштабу.
За словами завідувача сектором міжнародних зв’язків Львівського регіонального інституту держуправління Національної академії державного управління Олександра Чорнобиля, молоді державні службовці, переможці програми, стажуватимуться у країнах, котрі не так давно вступили до Європейської спільноти, тому що досвід цих країн значно ближчий для України, як, наприклад, досвіт Німеччини чи Великобританії.
«Ми хочемо навчити наших державних службовців на практиці реалізовувати реформи місцевого самоврядування, які активно впроваджуються у цих країнах і котрі можна буде впроваджувати у Україні», — сказав Олександр Чорнобиль.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ