Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

10 січня у Львові парад вертепів «Різдвяна коляда» від «Спадщини»

10 січня о 18.00 в залі Центру культури та дозвілля «Лис Микита» при Львівському національному університеті ім. І. Франка відбудеться щорічний парад вертепів «Різдвяна коляда», організатором якого є Організація української молоді «Спадщина».

Як і щороку, спадщанці – від наймолодших до найстарших – ходитимуть з вертепами і звіщатимуть Добру Новину, колядуватимуть і віншуватимуть, радітимуть і сміятимуться. Наповнені різдвяним настроєм, вони зійдуться разом, щоб зануритись в вертепне дійство – таке давнє і сучасне водночас. Там знову прокидатимуться зі сну Пастушки, нестимуть дари Царі, Ірод зустрінеться зі Смертю, а Добро стане на герць зі Злом. Проте цього разу герої спілкуються в Інтернет-мережі, дивляться телевізор, танцюють танго, вирішують актуальні проблеми або просто зачіпають їх, лишивши невирішеними. Але як би там не було, вони всі намагаються поєднати народну традицію і реалії сьогодення, й таким чином, можливо, відшукати правду.

Цього року до "Спадщини" знову завітають друзі – театр «Юна Мета» під курівництвом п. Зоряни Григорійчук. Ось уже 15 років п. Зоряна втілює різдвяну історію, щоразу подаючи її з нового, актуального ракурсу. Багато спадщанців починали свої вертепні походеньки саме з цього театру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ